Er wordt geserveerd via een plateau dat op schoot kan worden gezet.
Er wordt geserveerd via een plateau dat op schoot kan worden gezet. pr

Landelijke primeur in Haarlemmermeer: restaurant De Parel heropend

15 februari 2021 om 12:45 Overig

LEIMUIDERBRUG Een gezellige lunch of sfeervol driegangerdiner in de auto op een gepimpt parkeerterrein. Met deze aanpak is Grand Café De Parel het eerste heropende restaurant van Nederland. En het is een enorm succes.

Het idee is afkomstig van eigenaar Jeffrey Alberts. Tijdens een van zijn slapeloze nachten de afgelopen maand kwam het Ei van Columbus ineens tevoorschijn: wat McDonalds kan, kan ik ook dacht hij. "De McDrive gaat gewoon door tijdens de lockdown. Als het druk is, wachten klanten daar soms op het parkeerterrein in hun auto. Medewerkers brengen de bestelling dan langs. Wat als ik nu eens hetzelfde doe, maar op z'n Parels, goed dus," legt hij uit.

"Wij hebben hier aan de Westeinderplassen veel ruimte met ongeveer veertig parkeerplekken. Bezoekers krijgen een plekje toegewezen en er wordt een drankje opgenomen. Daar komt een lekker broodje met kruidenboter van het huis bij. In de plaats van een kaars krijgt de gast een lichtje voor op het dashboard en een Parel-afspeellijst van Spotify. Via de kaart kan een lunch of diner worden besteld. Die serveren we via een plateau dat op schoot kan worden gezet. Om de restaurantbeleving te versterken, staat er op het parkeerterrein een fraai verlichte boom."

Het team van Grand Café De Parel heeft een enorme klus aan deze aanpak. Maar het heeft de extra inzet er graag voor over. Alberts: "We misten enorm de dagelijkse routine en het contact met gasten. Op deze manier kunnen we weer aan het werk. We zijn zeven dagen per week open, en er kan nu ook worden afgehaald. Dat had op deze locatie zonder doorloop niet veel zin, maar nu we weer open zijn en toch aan het werk, bieden we dit wél."

"En laten we eerlijk zijn, we hebben weliswaar een paar goede jaren achter de rug waardoor we best wat vlees op de botten hadden, maar de reserves zijn inmiddels op. Veel maandlasten lopen gewoon door."

Iedereen blij, want ook de gasten reageren opgelucht en enthousiast. Het Valentijnsweekeinde was volgeboekt. "We hebben veel leuke reacties gehad. Even was het gevoel dat er geen corona is", lacht de horecaman opgelucht. Hij slaapt weer beter. "Ik leefde sinds 15 oktober van persconferentie tot persconferentie. Elke keer dat de horeca langer dicht moest blijven, kwam hard aan. Nu hebben we weer hoop en zijn op een leuke manier heropend, met toestemming van de gemeente uiteraard. Ik denk dat andere restaurants volgen. Maar laat ik wel duidelijk zijn: er gaat niets boven gezellig aan een tafeltje eten. Laat dat snel weer kunnen."

Reserveren kan via de site of telefonisch op 0172-508171.

Afbeelding
Gezellig staan de auto's op een rij.
De fraai verlichte boom in het midden zorgt zoveel mogelijk voor een restaurantgevoel.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie