De Doopsgezinde Kerk aan de Hoofdweg in Hoofddorp.
De Doopsgezinde Kerk aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Google Maps

Eén sobere maaltijd in 40-dagentijd

17 februari 2021 om 14:15 Religie

HOOFDDORP Vandaag is het Aswoensdag en start voor de christelijke kerken de traditionele bezinningstijd op weg naar Pasen. In het oude normaal organiseerde de Raad van Kerken in Hoofddorp in deze periode van inkeer en bezinning eens per week een sobere maaltijd, bestaande uit soep met brood. 

Deelnemers waren welkom op de  diverse kerkplekken en een inleider vertelde over een maatschappelijk thema. In het huidige normaal  moet dit programma vanwege corona worden aangepast. Daarom is er dit jaar maar één maaltijd, op 24 maart van 18.15 tot 19.15 uur. Inleider: Kalle Brüsewitz, coördinator van Aanloopcentrum Stem in de Stad Haarlem. Info: www.stemindestad.nl. Locatie: Doopsgezinde Kerk. Uitzending via Youtube en kerkTV, op de gebruikelijke kanalen.

Afhankelijk van de dan geldende coronaregels kunnen de deelnemers de inleiding of thuis volgen of een kerkplek kiezen: Marktpleinkerk, Doopsgezinde Gemeente, De Ark, De Lichtkring en de H. Joannes de Doperkerk. 

Wie thuis deelneemt krijgt dankzij de inzet van Rotaract-jongeren de soep- zonder vlees - thuisbezorgd. Er wordt ook dit keer aan de deelnemers gevraagd om een donatie voor een ideëel doel, dit keer Stem in de Stad. Het gaat om minimaal het bedrag dat wordt uitgespaard door niet de ‘gewone thuismaaltijd’ te gebruiken. Iets meer is natuurlijk altijd welkom. Rekeninginfo: NL34 TRIO 0254656242, ten name van Stem in de Stad te Haarlem.

Vragen stellen en discussie zijn mogelijk via een WhatsApp-chat. 023-5638145 Aanmelden voor 18 maart. Verdere info www.kerkeninhoofddorp.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie