het team van Mantelzorg & Meer staat vor uw klaar
het team van Mantelzorg & Meer staat vor uw klaar E. Hulsbergen Henning

Mantelzorg kan relatie broer-zus op scherp zetten

28 februari 2021 om 15:36 Overig

HOOFDDORP Zorgen voor je ouders, dat doe je gewoon. Maar het ook de relatie in het gezin op scherp zetten. Om hierover te praten biedt Mantelzorg & Meer op 25 maart een online mantelzorgcafé, speciaal voor mantelzorgers uit onder andere Haarlemmermeer.

Volgens deskundigen handelen mantelzorger uit een ingebakken loyaliteit, maar gemakkelijk is het niet altijd om te zorgen voor een familielid. De één doet meer dan de ander, de één kan meer dan de ander, de één doet het beter dan de ander of de één doet het anders dan de ander. Er zijn redenen om tot een conflict te komen.

Het kan daarom ingrijpende gevolgen hebben voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. Oud zeer kan naar boven komen, gevoelens van onmacht, jaloezie, eenzaamheid, schuld en het verlangen naar begrip. Bij mantelzorg is er veel te leren over jezelf, de relatie met je broers en zussen en de waarde van familiebanden.

Tijdens het online mantelzorgcafé zal gastspreker Annet Peetoom geïnterviewd worden over haar boek Blaren op de hiel. In zestien verhalen, met op de werkelijkheid gebaseerde situaties, beschrijft zij de ingrijpende gevolgen voor de relatie tussen broers en zussen wanneer ze gaan zorgen voor een moeder of vader. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen en geven twee mantelzorgconsulenten informatie over de ondersteuning die Mantelzorg & Meer kan bieden.

Het café op 25 maart vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname is kosteloos. Er zijn maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan voor 18 maart via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250 (vermeld bij aanmelding naam / woonplaats en e-mail adres. Deelnemers ontvangen voor aanvang van het Mantelzorgcafé een zoomlink. .

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie