Overbos en Pancratius tevreden met punt

14 mei 2018 om 08:02 Sport/sport

HOOFDDORP Met nog twee wedstrijden te spelen zij de belangen in de Meerse derby niet heel groot meer. Pancratius is zo goed als veilig en Overbos gaat op basis van een goede eindstand nacompetitie spelen. Het verschil op de ranglijst is niet zichtbaar. Overbos heeft de eerste helft een veldoverwicht en de Badhoevedorpers de tweede helft. De eerst vijfenveertig minuten laten een matig spelbeeld zien. Veel balverlies en onnauwkeurige passing. Met 0-0 wordt de rust bereikt. Overbos komt na de thee goed uit de startblokken. Eerst wordt een grote kans door Thomas Vegter gemist, maar één minuut later schiet de debuterende Jordy Onkenhout knap de 1-0 binnen. Nadat goede kansen op de 2-0 gemist worden, neemt Pancratius het heft in handen. Als in de 82e minuut Wouter Kloes in de zestien onderuit wordt gehaald, schiet aanvoerder Bas ter Haak de penalty onberispelijk binnen. Overbos-trainer Maurice Kuijper: "Nacompetitie halen is voor ons een grote prijs, als je in ogenschouw neemt waar we vandaan komen. Het is een heerlijk toetje."