Zo gaat de nieuwe school er uit zien. Oud en nieuw vormen een geheel.
Zo gaat de nieuwe school er uit zien. Oud en nieuw vormen een geheel. pr

Nieuwbouw monumentale Rietveldschool gaat een jaar duren

25 februari 2021 om 12:11 Overig

BADHOEVEDORP De nieuwbouw voor de G. Th. Rietveldschool gaat ongeveer een jaar duren. Onlangs is al begonnen met bouwwerkzaamheden voor uitbreiding van de openbare basisschool voor Daltononderwijs aan de Einsteinlaan in Badhoevedorp.

Een onderdeel van de nieuwbouw is het restaureren van het door architect Gerrit Rietveld ontworpen Rietveldgebouw. Dat gebouw zal één geheel gaan vormen met de nieuwbouw. Het Rietveldgebouw is door het gemeentebestuur van Haarlemmermeer als gemeentelijk monument aangewezen.

De start van de nieuwbouw zal luister worden bijgezet door het onthullen van het bouwbord. Dat zal plaatsvinden op dinsdag 2 maart, 10.00 uur, bij de bouwlocatie aan de Einsteinlaan. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om dit te doen in aanwezigheid van veel personen. Toch wenst het bestuur van de Rietveldschool, de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer dit heugelijk moment niet geheel ongemerkt voorbij te laten gaan.

De nieuwbouw zal ruimte gaan bieden aan 650 leerlingen. Bij het ontwerp van het gebouw is veel aandacht gegeven aan energiezuinigheid en duurzaam bouwen. Daardoor zal het energieverbruik laag zijn. Dit wordt bereikt door onder andere het toepassen van een groot aantal zonnepanelen, een hoge isolatiewaarde en een energiezuinige ventilatie met warmteterugwinning.

Aannemingsbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk zorgt voor de bouw. RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland heeft de nieuwbouw ontworpen. Daarnaast is de voorbereiding van de restauratie van het Rietveldgebouw verzorgd door Lakerveld Ingenieurs- & Architectuurbureau uit Noordeloos. Daarnaast verzorgt Lakerveld het extern Toezicht & Directie tijdens de bouwwerkzaamheden.

De planning van de bouw is erop gericht dat het nieuwe schoolgebouw in het 1e kwartaal van 2022 in gebruik kan worden genomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie