Afbeelding
Foto door form PxHere

Duurzame tuin aanleggen

25 februari 2021 om 15:29 Partnercontent

Je wilt graag een duurzame tuin aanleggen? Helemaal geen gekke keuze, want laten we eerlijk zijn, duurzaamheid zal steeds belangrijker worden, ook als het om een tuin gaat. Maar hoe begin je nu met het aanleggen van een duurzame tuin? We geven je graag wat meer informatie, want waar moet je nu precies aan denken bij een duurzame tuin?

Laten we beginnen met de vraag, wat maakt een tuin, een duurzame tuin? Het is een tuin die milieuvriendelijk is, en die niet ieder jaar veel onderhoud nodig heeft. Planten en dieren kunnen zich prima vinden in deze tuin, leven in harmonie en zorgen voor een rijke biodiversiteit. Belangrijk bij een duurzame tuin is het gebruik van lokale plantensoorten, gebruik van duurzame materialen, een gelaagde begroeiing en het juist niet gebruiken van chemische onderhoudsmiddelen.

Het is dus zo dat je bij een duurzame tuin moet kiezen voor veel bloemen en planten. Het is dus geen traditionele tegeltuin, die je veel in Nederland ziet. Planten en bloemen nemen uitstoot op uit de lucht en geven hiervoor schone lucht terug. Verder nemen planten beter de hitte op en geven deze weer gelijkmatig af. Als je dus meer groen in de tuin hebt, wordt de warmte beter gereguleerd, ideaal dus in de zomer`.

Kunstgras in de tuin

Overweeg je om een gedeelte van de tuin om te toveren tot grasveld? Heb je weleens gedacht aan kunstgras? Is dat wel een duurzame keuze, hoor ik je dan denken. Zeker weten. Het is namelijk zo dat kunstgras onderhoudsvrij is, je hoeft het niet te maaien, bemesten of te besproeien. Dit levert een groot voordeel op als het om duurzaamheid gaat. Je bespaart op water, maar ook op CO2. Productie van mest of kunstmest veroorzaakt veel CO2 uitstoot. Verder moet je de mest ook kopen in de winkel, dat zijn ook weer wat ritjes met de auto door de jaren heen. Ook dit spaar je uit.

Wil jij kunstgras kopen voor je duurzame tuin en ben je nieuwsgierig hoe kunstgras er in het echt uit ziet? Vraag dan gratis kunstgras stalen pakket aan bij Grasexpert. Ze hebben meerdere opties om tot de juiste keuze te komen voor jouw tuin. Als je een stalen pakket aanvraagt, krijg je een doos vol verschillende kunstgras samples. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat je binnenkort kunt genieten van een geweldig grasveld bij jou in de duurzame tuin!

Duurzame tuin heeft een positief effect op de gezondheid

 Kies je voor een groene, duurzame tuin, dan zul je ook de positieve effecten voor de gezondheid gaan merken. Want wees nou eerlijk, een mooie groene tuin is toch veel mooier om naar te kijken? Het is in meerdere studies aangetoond dat een groene omgeving het geluksgevoel verbetert en depressie kan tegengaan.

Met een duurzame tuin draag je bij aan een groene toekomst! Door meer beplanting en minder tegels in je tuin, zorg je voor een betere afwatering in de tuin. Verder zal een groene tuin bijdragen aan een afname van het hitte effect en zorgt het voor meer biodiversiteit.Zoals je hebt kunnen lezen, is een duurzame tuin een slimme keuze, is het goed voor het milieu en goed voor jou als persoon, waar wacht je nog op? Kies voor een duurzame tuin!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie