Max, Joris en Emma:
Max, Joris en Emma: "Alle gerechten worden dagvers gemaakt." Trudy Witteman

Pizza en puzzelen in nare coronatijd een succes in Vijfhuizen

2 maart 2021 om 09:23 Overig

VIJFHUIZEN De een zoekt het in lekker eten, een ander in een gezellige puzzelrally. Met als doel de nare en onzekere coronatijd door te komen.

Lekker eten. Daarvoor nemen we, coronaproof, een kijkje bij DSOV waar Jorevents, gastvrij onthaal gekregen heeft en waar in de keuken pizza’s en andere dagverse heerlijkheden gemaakt worden. “Je moet toch wát in coronatijd”, stellen Emma, Joris en Max, de ronkende motoren die evenementen als Vijfhuizen Culinair, midwinterborrels en het dorpsstrand in beweging houden. “Geen evenementen, geen feestjes en dus gaan we mensen op een andere manier verwennen.” Dat ‘andere’ kreeg gestalte tijdens de dagjes strand in augustus en september. De net aangeschafte pizza-oven maakte overuren en het die dagen populaire gerecht Poké bowl was niet aan te slepen. De lockdown in december werd door het drietal creatief ingevuld. DSOV, waar Joris en Max in normale tijden de sterren van de hemel spelen, stelde de keuken beschikbaar. De pizza-oven kreeg er een plek en ook wordt er dagelijks de heerlijke Poké bowl gemaakt. Evenals sinds kort het Indonesisch gerecht Gadogado. Stuk voor stuk hardlopers die in Vijfhuizen gratis bezorgd worden. Bestellen kan via: jorevents.nl.

PAASPUZZELRALLY De succesvolle Snertbingo was amper achter de rug of de vrouwen van Vijfhuizen Doet! hadden alweer een nieuwe activiteit bedacht: een autopuzzelrally op tweede paasdag. Ook nu weer voor een goed doel. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van een nieuwe bus voor Stichting Contacthond waarvan het therapie- en trainingscentrum sinds mei 2017 is gevestigd aan de Spieringweg 583A. De deelnamekosten zijn 20 euro per persoon. “Dat is all-inclusive, zoals mensen van ons gewend zijn”, laten de dames weten. Starten kan tussen 12 en 14 uur. Deelnemers kunnen rekenen op een gezellig en middagvullend programma. Coronaproof met de eigen auto. Inschrijven kan door een mailtje te sturen aan: sandrakroes@kpnmail.nl.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie