Afbeelding
Google Maps

Oud-werknemer: ‘Stank komt door bindmiddel en is ongevaarlijk’

4 maart 2021 om 13:07 Overig

NIEUW-VENNEP “Je ruikt een bindmiddel voor het maken van kernen in het gietproces. Daarbij moet zand worden gebakken met een soort lijm wat een vieze lucht oplevert. Maar echt gevaarlijk is het niet.” Een oud-werknemer van Waeles Foundry legt uit het zit met de stank  waar een deel van Nieuw-Vennep last van heeft.

Hij reageert op een artikel in het Witte Weekblad waarin de dorpsraad Nieuw-Vennep aangaf de stankoverlast van Waeles Foundry in kaart te willen brengen. Die zou niet alleen de Bosstraat bereiken, maar ook de Hoofdweg, Welgelegen en zelfs de velden van Dios. “Wat komt er precies uit die pijp? Hoe gevaarlijk is dat? Op ons verzoek komt er een groot onafhankelijk onderzoek,” zei voorzitter Martijn Schouten vorige week.

Hij hoeft zich volgens de oud-werknemer, en inwoner van Nieuw-Vennep geen zorgen te maken. “Ik heb daar dertig jaar met plezier gewerkt en weet dus waar ik over praat. Ik ben al 86 en nog steeds gezond. Het proces behoort tot de dagelijkse werkzaamheden, het ligt maar net aan de lucht of je het ruikt.”

Waeles Foundry wil niet in de media praten over deze kwestie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie