Afbeelding
Eigen foto

Vriendelijke reus Oscar zoekt baasje

10 maart 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Oscar is wegens omstandigheden bij het dierenasiel terecht gekomen, maar is vol goede moed op zoek naar zijn eigen gouden mand. Oscar is een ongecastreerde reu van 4 jaar jong. Helaas is er weinig bekend over zijn verleden. “Hier hebben wij hebben hem als een lieve, iets wat lompe hond leren kennen”, aldus een medewerkster van SDO. “In het begin kan Oscar nieuwe situaties wat spannend vinden. Ook met nieuwe mensen ontmoeten kan hij soms een beetje de kat uit de boom kijken. Maar eenmaal gewend, vindt Oscar het geweldig om te knuffelen en vooral lekker lomp te spelen.??”

Aan de lijn buiten uitgelaten worden is nog wel een aandachtspuntje. Hij kan best netjes naast je lopen maar als Oscar overprikkeld raakt, wilt hij nog wel eens gaan opspringen en in de lijn gaan happen. Hier moet een nieuwe eigenaar dus wel nog even verder mee aan de slag.

“Of Oscar alleen thuis kan blijven kunnen wij niet garanderen. Wij vermoeden dat Oscar na een gewenningsperiode en als het rustig opgebouwd wordt dit prima moet lukken.?? Oscar heeft ons laten zien dat hij niet echt omkijkt naar andere honden, sommige lijkt hij wel interessant te vinden. Wij denken dat Oscar het beste tot zijn recht komt in een huishouden zonder andere honden en katten, om die reden plaatsen wij hem niet uit in een huishouden met 1 van deze 2 viervoeters. Kleine kinderen lijkt ons niet verstandig in verband met zijn onstuimige gedrag. Kinderen vanaf 12 jaar, die goed begeleid worden door hun ouders, zal Oscar best zijn huis mee willen delen.??”

“Bent u degene die Oscar heel gelukkig kan maken? En ziet u het wel zitten om met deze grote jongen lekker te gaan trainen en bezig te gaan zijn? Mail dan graag uw woon en werksituatie naar sdo@dierenbescherming.nl. En hopelijk tot gauw.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie