De test- en vaccinatielocatie op Schiphol.
De test- en vaccinatielocatie op Schiphol. Ton Dijkstra

GGD sluit test- en vaccinatielocatie op Schiphol vanwege storm

11 maart 2021 om 12:54 Corona

SCHIPHOL De GGD heeft haar test- en vaccinatielocatie op Schiphol vanmiddag per direct gesloten. De sluiting komt door de harde windstoten die nu over Nederland razen. 

De GGD roept op om vandaag niet naar de locatie te komen, alle afspraken zijn afgezegd. De GGD informeert betrokkenen als de situatie veranderd.

Op meerdere plekken in het land zijn test- en priklocaties gesloten vanwege de storm. Zo bleeft de testlocatie in Ahoy uit veiligheidsoverwegingen tijdelijk dicht, meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond. In dezelfde regio zijn ook de testlocaties in Kralingse Zoom en Nissewaard gesloten. Hetzelfde geldt voor die van Rotterdam The Hague Airport. De priklocatie is daar nog wel open.

Ook de testlocatie in Hilversum is dicht, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. Afspraken worden zoveel mogelijk verzet. Voor inwoners uit de regio Hilversum is de locatie in Huizen bereikbaar om afspraken naartoe te verplaatsen. Eerder werd al bekend dat twee vaccinatielocaties in het noorden van Noord-Holland donderdag dicht blijven. De maatregel geldt voor de prikstraten in Alkmaar en Middenmeer. Daar staan tenten waarin mensen gevaccineerd worden.

Weerinstituut KNMI verwacht windstoten tot 110 kilometer per uur en heeft daarom code geel ingesteld. De storm zwakt naar verwachting pas eind van de middag/begin van de avond wat af naar windkracht vier.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie