Team Sportservice brengt 60-plussers in beweging
Team Sportservice brengt 60-plussers in beweging Team Sportservice Haarlemmermeer

Overbos Beweegt: samen actief in de wijk

14 mei 2018 om 14:06 lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 13 juni 2018 organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer het evenement Overbos Beweegt. Met activiteiten als tai chi, kickboksen voor vrouwen en de scootmobielclub staat het samen bewegen, een gezonde leefstijl en plezier centraal voor 60-plussers uit de wijk.

Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert Overbos Beweegt op de Nationale Buitenspeeldag voor kinderen. “Al jaren bieden we de jeugd een mooi programma aan op de buitenspeeldag. Dit jaar grijpen we het evenement aan om juist ook de 60-plusser in beweging te krijgen. Hoe meer mensen we die dag bereiken, jong en oud, hoe leuker”, vertelt buurtsportcoach Dennis Govers enthousiast.

Overbos Beweegt organiseert Team Sportservice in samenwerking met professionals uit de wijk en omstreken. Stichting Maatvast biedt het wijkgebouw De Boskern aan en zorgt voor een gezonde lunch en tussendoortjes. Daarnaast organiseert Veilig Verkeer Nederland een behendigheidsparcour met de scootmobiel. Deelnemers oefenen op een veilige manier voorwaarts en achterwaarts inparkeren, het nemen van stoepjes en hoe je omvallen voorkomt. Govers: “Op deze manier halen we de drempel om de deur uit te gaan weg.” Govers begeleidt ook de scootmobielclub en ziet hoeveel de wekelijkse les kan opleveren.

Naast veilig bewegen en zelfredzaamheid is beweegplezier ook van groot belang. Tijdens Overbos Beweegt zijn er oudhollandse spelen, zumba en kickboksen voor vrouwen, tai chi, mooie wandelingen en Meer Bewegen Voor Ouderen. Daarnaast is er speciale aandacht voor volwassenen met mentale klachten of COPD tijdens de groepsles Erbij Horen van Team Sportservice Haarlemmermeer. “Het belooft een mooie en veelzijdige ochtend te worden waarin bewegen de mensen bij elkaar brengt.”


Buitenspelen is ontzettend belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon al meer dan tien jaar de nationale Buitenspeeldag. Team Sportservice Haarlemmermeer zet zich hier ook al jaren voor in en organiseert in Getsewoud (Nieuw-Vennep), Graan voor Visch (Hoofddorp), Overbos (Hoofddorp), Rijsenhout en Zwanenburg verschillende activiteiten voor kinderen. Overbos staat in het teken van oudhollandse spelen, trefspelen en een behendigheidsparcour. De activiteiten vinden in de middag plaats van 13.00 – 16.00 uur bij de Liesbos 24, Hoofddorp. Kijk voor meer informatie op www.teamsportservice.nl/haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie