Afbeelding
Foto door form PxHere

Nederlandse horeca-events die je in 2021 niet mag missen

17 maart 2021 om 16:02 Partnercontent

Als horecaondernemer wil je voortdurend op de hoogte blijven van trends, nieuwe producten en ontwikkelingen. Beurzen en events bundelen deze informatie en zorgen dat je gedurende het bezoek efficiënt inspiratie en kennis kunt opdoen. Ondanks dat het afwachten is welke events fysiek of online door gaan, staan er in 2021 een aantal mooie events gepland. Hieronder een overzicht:

? Michelinsterren uitreiking

Normaal gesproken zouden de Michelinsterren al uitgereikt zijn, met enige vertraging vindt de sterrenceremonie van Michelin Gids Nederland op 29 maart in het DeLaMar Theater in Amsterdam plaats. Naar jaarlijkse gewoonte wordt tijdens de ceremonie de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben gekroond met een Michelinster of -bordje. Talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders staat centraal. Aansluitend zal de gids in digitale vorm worden uitgebracht.

29 maart

? Terras Top 100

Jaarlijks een fantastisch, feestelijk event met vele winnaars. De gerenommeerde Misset-lijst zet honderden bedrijven in beweging om bezocht te worden door mystery visitors en een vakjury. De organisatie hoopt, indien de horeca open mag en het traject van start kan gaan, een dubbel zo mooie Terras Top 100 neer te zetten. Het feest heeft als locatie de winnaar van vorig jaar, in dit geval 2019: De Werf in Veere.

5 juli

? Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam: misschien na de Horecava wel de bekendste en grootste horecabeurs van Nederland. Helaas afgelast vanwege corona in 2020, maar klaar om records te breken met een veelzijdig programma en diverse standhouders (o.a. voor POS kassasysteem) voor 2021. Met ruim 500 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en masterclasses. En natuurlijk de finale van Bocuse d’or Nederland, de Oyster World Cup en Euro-Toques Young Chef Award.

20-22 september

? BBB Maastricht en Folie Culinaire

Een oude bekende onder de horeca-events in Nederland en nog steeds crème de la crème: BBB Maastricht. Ondanks dat het belang van de beurs zo groot was, kon voor het eerst in 66 jaar de beurs in 2020 geen doorgang vinden. De BBB staat bekend als een groot succes en laat nog steeds jaarlijks consistentie in bezoekersgroei zien. Op de beursvloer barst het van inspiratie op het gebied van gastronomie, eten en drinken en leveranciers (o.a. voor kassasystemen). Bij Folie Culinaire: het exclusieve neusje van de zalm, tonen (inter)nationale sterrenchefs hun kunsten tijdens kook- en productpresentaties. En dan zijn er ook nog Chefs Battles; kookwedstrijden waarbij alles draait om jong culinair talent.

11–13 oktober

? Gault & Millau Awards

Elk jaar publiceert Gault & Millau hun restaurantgids om chefs, horecagelegenheden en gerechten te eren. De missie is om een lijst samen te stellen van beste restaurants om mensen de Nederlandse gastronomie te laten ontdekken en talent en creativiteit te belonen. De lijst bestaat uit maar liefs 800 restaurants en natuurlijk de awardwinnaars in categorieën als ‘ Chef van het jaar’, ‘Bistronoom van het jaar’ en ‘Aziatisch restaurant van het jaar’.

November/december

? Entree Awards

De Entree Awards worden door horecaondernemers gezien als dé horecaprijzen. Jaarlijks een spannend moment. De vakjury van hospitalityprofessionals, samengesteld door magazine Entree, beoordeelt de 50 meest onderscheidende en nieuwe horecazaken geopend of gerestyled in Nederland. Er zijn totaal 13 categorieën voor restaurants, hotels, cocktailbars en nachtclubs. Vanwege de corona-impact op de horecabranche werd de editie van 2020 naar 2021 verschoven.

November

? Uitreiking Bib Gourmand 

Al sinds 1995 deelt de jury van Michelin de Bib Gourmand uit aan restaurants die uitzonderlijk goed eten serveren voor een schappelijke prijs. Dit om te laten zien dat luxe en gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. De criteria voor het bemachtigen van een Bib Gourmand zijn duidelijk: een volledig keuze menu aanbieden (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 39 euro. In 2020 waren er 133 Nederlandse restaurants opgenomen waarvan 17 nieuwe. Voor 2021 zal de Bib Gourmand Benelux gids in november voor de 14e keer verschijnen.

November  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie