Hier komt over ongeveer twee jaar een appartementencomplex.
Hier komt over ongeveer twee jaar een appartementencomplex. Google

140 appartementen op plek kantoor aan Van der Wilgenlaan

18 maart 2021 om 09:45 Overig

HOOFDDORP Equilis Hoofddorp I B.V. wil het kantorencomplex Burgemeester van der Willigenlaan 40-66 ombouwen tot 140 appartementen. De gemeente gaat dit plan steunen. “Alles meezit, kan het over twee jaar bewoond zijn”, zegt wethouder Jurgen Nobel.

De plannen van de ontwikkelaar vallen goed bij de wethouder, want die heeft grote plannen met het centrum van Hoofddorp. De komende tien jaar moeten 5.000 woningen worden gerealiseerd, deels via het ombouwen of slopen van lege kantoren, zoals in dit geval aan de Van der Willigenlaan, recht achter de bibliotheek. Nobel: “Een toplocatie, heel centraal gelegen. Ik ben er erg blij met de plannen.”

Over hoogte en architectuur kan hij nog weinig anders zeggen dit in lijn met de omgeving moet zijn, met bijvoorbeeld de hoogte van het cultuurgebouw als uitgangspunt. “Het worden geen rijtjeshuizen, maar een gebouw met stedelijke uitstraling. We laten dat aan de architect over, we gaan niet aangeven welke kleur steen er moet worden gebruikt.”

Er wordt met met Equilis Hoofddorp I B.V een intentieovereenkomst gesloten wat betreft de wederzijdse inzet en betrokkenheid. Uitgangspunt is een nieuw gebouw met hoofdzakelijk een woonfunctie via circa 140 appartementen in verschillende segmenten met bijbehorende parkeervoorzieningen. Het gaat om particuliere grond, met aanpalend gemeentelijke grond die er bij wordt betrokken.

Ook wethouder Johan Rip is enthousiast: “De bewoners van deze woningen wonen straks op een toplocatie in Hoofddorp, een mooi entree van het stadscentrum. Met uitzicht op het nog te ontwikkelen Stadspark, het Cultuurgebouw naast de deur en het straks bruisende Raadhuisplein om de hoek. Dat is wat wonen in Stadscentrum Hoofddorp straks is: levendig en bruisend in het hart van de Randstad. Het plan ligt ter inzage, mensen kunnen nog reageren tot 4 april.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie