Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Social Media

24 maart 2021 om 14:00 Column Column(s)

Social media is een steeds groter en belangrijker platform die zich over alle generaties aan het verspreiden is. In deze tijd gaat de communicatie vooral via online, ook de campagne van afgelopen verkiezingen was voor een groot deel actief op social media. Social media draait dus niet alleen maar om contact onderhouden met vrienden, familie en kennissen. Het is inmiddels veel groter dan dat. De voortrazende digitalisering heeft veel invloed op het dagelijks leven.

Denk bijvoorbeeld aan uw werk, wanneer heeft u voor het laatst een vergadering gehad in ‘real life’? Op dit moment zullen de meeste vergaderingen worden gevoerd via Teams of Zoom. Wij volgen onze colleges nu ook digitaal en wij merken dat niet iedereen er zo handig mee is. Het komt vaak genoeg voor dat wij onze docenten moeten uitleggen wat ze moeten doen, in plaats van andersom. Na deze coronacrisis is de verwachting dat thuiswerken een onderdeel wordt van het nieuwe werkleven. Dankzij de digitalisering is deze ontwikkeling binnen het werkleven ontstaan. Dit is een drempel voor mensen met twee linkerhanden in de digitale wereld. Het nut om digitale vaardigheden te hebben is bijna net zo belangrijk als het hebben van zuurstof. Je kan het zien als de longen van de digitale wereld. Het is daarom extra belangrijk dat mensen deze vaardigheden beheersen of leren.

Wij hebben dankzij onze tijd op de middelbare school, waar aandacht werd besteed aan de digitale wereld, best wat kennis over de digitale wereld ontwikkeld. Het is ook geen geheim dat onze generatie van nature handig is met social media of internet. In opdracht van onze digitaliserende werkgever zijn wij nu bezig met het beheren van de Instagram accounts van het Witte Weekblad en HCNieuws.nl: @witte_weekblad_nv en @hcnieuws, even volgen! We gaan ons best doen om het zo levendig, actief en vrolijk mogelijk te maken. Ons is de opdracht meegegeven om de leescijfers omhoog te krijgen. Daar zijn we nu hard mee bezig. Afgelopen week zijn we begonnen met opfleuren van de Instagram accounts. In de tussentijd zijn we al wat oude bekenden tegengekomen, een oud geschiedenis docent uit vwo5 en onze M&O docent, fractievoorzitter van HAP, uit het examenjaar. We hebben veel leuke reacties gehad op onze eerste columns, dit vinden wij leuk om te horen van jullie. Wij gaan ons best doen om leuke verhalen te blijven schrijven. Heeft u tips of tops voor ons?

Wij staan open voor leuke, nieuwe ideeën voor de Instagram accounts. Ook voor samenwerkingen, sponsoring en promoties staan wij uiteraard open. Schuw niet om ons een berichtje te sturen.

Doe uzelf en ons een plezier, de Instagram accounts volgen is hiervoor de beste manier. ;)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie