Corien Sluymer uit Nieuw-Vennep zit maandag 12 april in het vliegtuig met Sunweb.
Corien Sluymer uit Nieuw-Vennep zit maandag 12 april in het vliegtuig met Sunweb. Eigen foto

Corien ondanks strandverbod dolgelukkig met proefreis naar Rhodos

7 april 2021 om 08:21 Overig

NIEUW-VENNEP Het binnenbad en de wellness zijn dicht, het strand mag ze niet op. En er moet continue worden getest op corona. Toch is Corien Sluymer dolgelukkig dat ze een van de uitverkorenen is die volgende week als proef met Sunweb op vakantie naar Griekenland mag. Ze werd met met 186 andere vakantiegangers ingeloot uit 34.000 geïnteresseerden.

De Vennepse ondernemer kan het bijna nog niet geloven. “Toen ik over deze testreis hoorde, ben ik meteen gaan zoeken waar je je kon aanmelden. Ik heb eerst een paar vriendinnen gevraagd of ze mee wilden, maar of ze konden geen vrij regelen of ze zagen het niet helemaal zitten om een week alleen maar op een resort te zitten. Ik heb me toen, eigenlijk voor de grap, toch maar alleen aangemeld en zou wel zien.”

“Sunweb zou de gelukkigen uiterlijk woensdag 31 maart telefonisch op de hoogte brengen. Eind van de middag bedacht ik net dat ik nog niets gehoord had en ging er daardoor eigenlijk vanuit dat ik er niet bij zat. En uitgerekend op dat moment klonk de telefoon en werd ik gefeliciteerd: ik mocht mee! Uit ruim 34.000 aanmeldingen was ik één van de gelukkigen die deze loterij had gewonnen! Ik heb gehuild aan de telefoon, zó blij was ik. De dame van Sunweb zei dat ze door mijn verhaal ook geëmotioneerd was en kippenvel kreeg toen ze begreep waarom ik deze reis nu zo goed kon gebruiken.”

Uit dat verhaal blijkt dat de 50-jarige Corien het de afgelopen anderhalf jaar privé erg zwaar heeft gehad. “In oktober 2019 verloor ik onverwachts mijn moeder en nog geen jaar later ook mijn vader na een kort ziekbed. Ik heb altijd een hele hechte band met hen gehad en het verdriet en gemis is dan ook erg groot. Door de corona-maatregelen heb ik ook nog eens mijn voetreflexpraktijk moeten sluiten, wat er ook behoorlijk in heeft gehakt. Er even tussenuit is dus zeer welkom.”

Maandag 12 april vertrekt ze voor acht dagen naar Rhodos, samen met 186 andere vakantiegangers en twee medewerkers van Sunweb. Al vanaf Schiphol blijft de hele groep verplicht bij elkaar, iedereen uit dat vliegtuig verblijft in hetzelfde hotel. Het binnenbad en de wellness zijn gesloten en ook mogen ze het strand niet op, maar het hotel heeft een prachtig buitenzwembad dat wél toegankelijk is. En daar zijn verder geen andere vakantiegangers.

De deelnemers aan de reis moeten zich zes keer laten testen op corona: 72 uur en vier uur voor vertrek, halverwege het verblijf, wederom 72 uur en vier uur voor de terugreis en vijf dagen na thuiskomst (of tien dagen in quarantaine).

Corien tenslotte: “Mijn laatste lange vakantie is drie jaar geleden geweest, samen met mijn ouders. En twere jaar geleden nog een paar dagen Malaga met mijn moeder en eveneens een paar dagen Marbella met een vriendin. Ik kijk dus erg uit naar deze reis ondanks al die testen, hahaha!”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie