Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: WIDM Den Haag

7 april 2021 om 22:56 Column Column(s)

Vorige week was het onrustig op het Binnenhof. De ellende begon met de misstap van de verkenner Ollongren. Het naar buiten sprinten naar de auto was het begin van het einde van deze twee verkenners. Je kan natuurlijk stellen dat er opgelet moet worden in deze geavanceerde tijd. Maar met een notitie naar buiten lopen na het vervelende nieuws van een positieve testuitslag, laten we eerlijk zijn, kan iedereen overkomen.

Het is uiteraard makkelijk om achteraf te zeggen dat dit nooit had mogen gebeuren, echter in alle haast lijkt het ons onlogisch dat je over zulke grote gevolgen nadenkt. Na intensief speurwerk van journalisten, zijn de notities ontcijferd en ontstond er ophef. Wie heeft over het kritische kamerlid Pieter Omtzigt gesproken? Wie is de Mol?

Seizoen Den Haag, aflevering 1 is begonnen. Verschillende kamerleden, op zoek naar de identiteit en het doen en laten van de Mol. Hint 1: “Positie Omtzigt, functie elders.” Na de eerste executie, krijgen Ollongren en Jorritsma als eerste het gevreesde rode scherm te zien. Ze moeten naar huis. Na dit nieuws is het eerste bondje al ontstaan, Kaag en Rutte gaan te werk als een eenheid.

In de tweede aflevering krijgen we te zien dat de kandidaten nog niet tevreden zijn met het naar huis sturen van Ollongren en Jorritsma. Deze aflevering eindigde met een groepsvrijstelling, alle kandidaten mochten blijven en hun missie om de Mol te ontmaskeren konden ze voortzetten. De volgende aflevering was spannend, de welbekende laseropdracht staat voor de deur. In de arena, de Tweede Kamer, vond deze opdracht plaats. De kandidaten kregen een uur de beschikking over extra informatie. Maar zoals elk seizoen weet de Mol meer dan de kandidaten. Dan gaat de laseropdracht beginnen.

De kandidaten kregen de mogelijkheid om tegen de Mol te vechten. We zien verschillende nieuwe bondjes ontstaan. Onder andere de kandidaten Wilders en Ouwehands vormden een bondje. Het bondje Rutte en Kaag sneuvelt, het vertrouwen tussen die twee is verdwenen. Sigrid Kaag gaat alleen verder, zij wil er alles aan doen dit seizoen te winnen en wilt de samenwerking opzoeken met andere kandidaten. Na deze slopende opdracht hebben veel kandidaten hun Mol uitgekozen. Zoals velen wel weten ligt er altijd een sluipmoordenaar op de loer, “Tunnelvisie”.

Er is meer zekerheid nodig voor de kandidaten om all in te gaan. De kandidaten hebben dit seizoen twee nieuwe troeven, “De motie van wantrouwen” en “De motie van afkeuring”. Ze besluiten onmiddellijk om deze in te zetten. De Mol krijgt het steeds warmer en begint nattigheid te voelen. De Mol gaat uiteindelijk wel door naar de volgende aflevering dankzij de “groene vrijstelling”. Desondanks hebben de kandidaten en de kijkers uit Nederland de Mol ontrafeld. Desondanks weigert de mol op te geven. Bedankt voor het kijken naar Wie is de Mol? Seizoen Den Haag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie