Afbeelding
Ton Dijkstra

Vaccinatie zorgmedewerkers geboren tussen 1956 en 1960 hervat

11 april 2021 om 15:59 Overig

HAARLEMMERMEER Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft donderdag 8 april besloten voorlopig te stoppen met het gebruik van het vaccin AstraZeneca voor mensen die jonger zijn dan 60 jaar. Dit na advies van de Gezondheidsraad. De afspraken die nog openstonden voor deze groep zijn afgezegd.

De GGD’en gebruiken het vaccin AstraZeneca tot nog toe voor het vaccineren van zorgmedewerkers. Met het besluit dat nu genomen is gaat GGD Kennemerland op korte termijn het vaccineren van de zorgmedewerkers van 60 jaar en ouder (geboren tussen 1956 en 1960) hervatten. Om deze hervatting efficiënt en met een minimaal vaccinverlies te laten verlopen is het noodzakelijk dat ook alle nog bestaande afspraken worden afgezegd in deze leeftijdscategorie. Dit gebeurt per sms en telefonisch.

Vervolgens worden alle zorgmedewerkers geboren tussen 1956 en 1960 gevraagd een nieuwe afspraak te maken, waarbij gekeken wordt naar een zo’n efficiënt mogelijke indeling op locatie.

Komende week openen twee nieuwe vaccinatielocaties in Kennemerland. De locatie in IJmuiden opent op maandag 12 april. De locatie in Uitgeest een dag later. Op beide plekken wordt door GGD Kennemerland zeven dagen per week geprikt.

GGD Kennemerland kent dan zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoeverdorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie