Na twee geweldige samenlopen in 2017 en 2019 bij de Toolenburgerplas was het bestuur vastbesloten dit evenement opnieuw neer te zetten.
Na twee geweldige samenlopen in 2017 en 2019 bij de Toolenburgerplas was het bestuur vastbesloten dit evenement opnieuw neer te zetten. pr

Teleurstelling na gedwongen einde Samenloop voor Hoop

12 april 2021 om 08:17 Overig

HAARLEMMERMEER Het bestuur van Samenloop Haarlemmermeer is ontzettend teleurgesteld dat het KWF heeft besloten het evenement te stoppen. De onkosten zouden niet opwegen tegen de opbrengsten.

Woordvoerder Tineke Elzenaar: "Samenloop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dinsdagavond 5 april ontvingen wij als organisatie Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer het eenzijdige besluit van het KWF dat het per direct stopt met alle Samenlopen voor Hoop. De reden is het niet doorgaan van de samenlopen in 2020 en de relatief hoge kosten. Er is veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste lasten doorlopen. Ook in 2021 zal het KWF vele miljoenen mislopen. Hierdoor is de Samenloop niet langer te verantwoorden volgens het KWF en daarom heeft het KWF met pijn in hun hart dit besluit moeten nemen."

Als Samenloop Haarlemmermeer is het bestuur van de Samenloop Haarlemmermeer overvallen en ontzettend teleurgesteld over dit besluit. "Na twee geweldige samenlopen in 2017 en 2019 bij de Toolenburgerplas waren wij vastbesloten om dit geweldige evenement opnieuw neer te zetten. Helaas is er door KWF anders besloten en begrijpen wij dat dit ook voor onze fantastische commissies, alle vrijwilligers, eregasten, deelnemers, sponsoren en donateurs enorm teleurstellend is. Zomaar opeens komt er een einde aan een bijzonder evenement."

"Wij kijken terug op heel veel mooie en ontroerende momenten die wij samen hebben meegemaakt, de mooie vriendschappen die zijn ontstaan, de saamhorigheid en troost. Uit de grond van ons hart zijn we iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan “onze” Samenloop ongelofelijk dankbaar. Jullie zitten voor altijd in ons paarse hart", besluit Tineke namens het bestuur, dat bestaat uit Jolanda, Monique en Marian.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie