Bastiaan Rook op de set van zijn vorige film 'On Air'
Bastiaan Rook op de set van zijn vorige film 'On Air' Bastiaan Rook

Hoofddorper zoekt steun voor filmproject

12 april 2021 om 09:13 Overig

HOOFDDORP Acteur, producent en regisseur Bastiaan Rook uit Hoofddorp is momenteel bezig met een nieuwe korte film, genaamd Amy & I. Een mysterieuze en spannende genrefilm waarin het thema mentale gezondheid centraal staat.

Het aantal mensen met psychische klachten lijkt de laatste jaren zijn toegenomen, zeker naar aanleiding van de coronapandemie. Dit was voor filmmaker Bastiaan Rook dan ook een van de inspiratiebronnen voor zijn nieuwe project. “Amy & I gaat een dramafilm worden, maar dan met veel mysterie en enkele horror-elementen. Helaas kunnen we niet te veel over het plot verklappen, om het verassingselement optimaal te benutten. Wel kan ik zeggen dat Amy & I zich afspeelt in een gezellig restaurant en een jubilerend liefdeskoppel centraal staat dat de afgelopen jaren meer downs dan ups heeft gekend”, aldus Bastiaan.

De rol van Amy is weggelegd voor Eline Havenaar, die in meerdere Nederlandse films te zien was. Ook hebben Sytse Faber en Aris Julian een rol. Het scenario is geschreven door Martijn Daamen, welke ook verantwoordelijk was voor het script van het historische drama Tot Inkeer en een reeks andere korte films. De productie ligt bij Jörgen van Dongen en Jasper Smits.

Inspiratiebronnen voor Bastiaan Rook zijn films als Pulp Fiction, Joker, Drive, Talk Radio en Clerks. Gezien hij met Amy & I ambitieuze plannen heeft is er een budget nodig. Vandaar dat er een crowdfunding is gestart. Al vanaf enkele euro’s kun je dit project steunen. Ook zijn er enkele leuke rewards te krijgen voor mensen die 15 euro of meer doneren.

Geïnteresseerden kunnen de mogelijkheden om het project te steunen bekijken op de website van CineCrowd: www.cinecrowd.com/amy&i.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie