Afbeelding
Originle automatten

Hoe originele automatten autorijden veiliger maken

15 april 2021 om 13:39 Partnercontent

Het vervangen van de vloermatten in je auto is iets dat je niet te lang uit moet stellen. Nieuwe automatten geven je auto niet alleen een schonere, nieuwere uitstraling, ze maken je auto ook veiliger om in te rijden. Dit maakt het extra belangrijk de conditie van je automatten in de gaten te houden en ze te vervangen wanneer ze hun beste tijd hebben gehad. Je zult zien dat je auto hiervan opknapt.

Het onderhoud van vloermatten

Bij het onderhoud van de auto worden automatten vaak vergeten. Wie trots is op zijn auto zorgt voor een regelmatige ronde door de wasstraat, houdt de lak in tiptop vorm en haalt ook geregeld een doekje over het interieur. Maar heb je wel eens goed naar de automatten gekeken? De kans is groot dat die na een paar jaar intensief gebruik niet meer zo mooi zijn als ze ooit waren. Soms zul je zelfs zien dat je met de hak van je voet een gat in de automat hebt gesleten. In dat geval is het van belang dat je de matten snel vervangt met nieuwe originele automatten.

Veilig de weg op

Automatten slijten, en dat is niet vreemd. Ga maar eens na hoe vaak je tijdens het rijden met je voet over de mat schuurt. Deze herhaalde bewegingen zorgen er op den duur voor dat de automat sleetse plekken begint te krijgen. Dat is gevaarlijk, want je kunt hierdoor minder grip hebben op de mat of zelfs met je hak in een slijtgat blijven haken.

Ook kunnen de bevestigingspunten van de vloermatten losraken, waardoor de mat gaat schuiven. Ook dit is iets wat je wilt voorkomen, omdat zo’n losse mat zomaar tussen de pedalen terecht kan komen. Ook bij een niet-originele vloermattenset kan het zijn dat de bevestigingspunten niet op de juiste plek zitten, waardoor je ze niet goed vast kunt maken.

Originele automatten

Het is van belang vloermatten te bestellen die voor jouw auto gemaakt zijn. Tegenwoordig zijn ze ook als complete vloermattenset beschikbaar. Die koop je bij een vloermattenspecialist zoals mijnautomatten.nl. Vloermattensets bestaan voor elk merk en model auto en zijn op maat gemaakt. Hierdoor kunnen de matten altijd op de juiste punten bevestigd worden en voorkom je dat ze gaan schuiven. Het is voordelig bij slijtage meteen alle vloermatten in je auto te vervangen.

Met deze perfect passende automatten bescherm je ook de bekleding op de vloer van je auto. Het is niet erg op den duur door een vloermat heen te slijten: ze zijn gemakkelijk te vervangen. Dit geldt natuurlijk niet voor de bekleding die eronder zit. Rijd dus niet te lang door met versleten automatten. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie