Een van de honden-losloopgebieden in Haarlemmermeer.
Een van de honden-losloopgebieden in Haarlemmermeer. Kees van der Veer

Hondenartikel zorgt voor ‘bommetje’ op Facebook

16 april 2021 om 16:15 Overig

HAARLEMMERMEER Een geheugensteuntje via een artikel in gemeenteorgaan InforMeer gaf maar weer eens aan hoe gevoelig het ligt met honden en regels. De schrijver greep het voorjaar aan om wat te vertellen over de hondenregels in Haarlemmermeer en zorgde daarbij voor, volgens eigen zeggen, een spreekwoordelijk ‘bommetje’ op Facebook.

Een deel uit de tekst: ‘Opvallend vaak grepen inwoners de publicatie aan om vragen te stellen, kritische opmerkingen te plaatsen en met elkaar het gedrag in de openbare ruimte te bespreken van de hondenbaasjes. En andersom: hoe baasjes soms worden bejegend door mensen zonder hond.’

Enkele vragen die werden gesteld waren: ‘waarom heft de gemeente wel belasting over honden en niet over katten?' 'Wordt hondenbelasting écht wel besteed aan voorzieningen voor honden zoals afvalbakken en losloopgebieden’? Ook werd er gevraagd of ruiters paardenpoep moeten opruimen. Dat is overigens niet het geval.

Er wordt bij de gemeente soms aangedrongen op een groter areaal van gebieden voor loslopende honden. Maar dat schijnt in Haarlemmermeer niet makkelijk te realiseren te zijn.

De link naar het artikel:

https://haarlemmermeergemeente.nl/nieuws/nog-even-over-honden

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie