Laptop met online gemeenteraadsvergadering
Laptop met online gemeenteraadsvergadering Joëlle de Boer

Gemeente Haarlemmermeer kijkt naar wat mogelijk is met kunst en cultuurcentra

18 april 2021 om 17:50 Overig

HAARLEMMERMEER Corona is iedereen wel zat, zo ook inwoners van de Haarlemmermeer. Dit zien ook gemeenteraadsleden Nikkie Elfers en Trudie van ’t Hull-Bettink terug. Daarom dienden zij vorige week een vraag in voor het vragenuur van de online gemeenteraadsvergadering. Zouden we het voor de groep jongeren mogelijk kunnen maken om weer normaal hun gang te gang in de kunst en cultuurcentra? Het antwoord wat ze daarop kregen was: nee.

De raadsleden Nikkie Elfers van HAP en Trudie van ’t Hull-Bettink van de VVD, van de Gemeenteraad Haarlemmermeer stelden beide een vraag over de mogelijkheden voor het opengaan van kunst en cultuurcentra. Dit deden ze tijdens het vragenuur van de online gemeenteraadsvergadering. Op 15 april 2021 is naar voren gekomen dat aan de hand van de vragen, er een behoefte is van het opengaan van de kunst en cultuurcentra. ‘’HAP zal graag zien dat Haarlemmermeer de volgende gemeente wordt (naast de gemeente Zaanstad) die per direct, binnen de geldende maatregelen meer mogelijkheden biedt aan kinderen, jongeren en jongvolwassen (tot de leeftijd van 17 jaar) en kunst en cultuurcentra.’’ Meld Raadslid Elfers van HAP.

Geen groen licht maar ook niet rood


De GGD en het openbaar ministerie hebben beide geadviseerd om nu nog niet het plan van de gemeente Zaanstad te volgen. Er is geen groen licht, maar ook niet rood. Dat meldt de voorzitter Marianne Schuurmans-Wijdeven: ‘’Bestuurlijk is er wel draagvlak om te kijken naar wat wel mogelijk is.’’ De gemeente gaat maandag 19 april navragen op regionaal en nationaal niveau wat mogelijk is om meer mogelijkheden te bieden. Ook al lijkt het niet een goede uitkomst voor kunst en cultuurcentra, is er toch hoop dat er meer mogelijkheden komen dan er nu voor de kunst en cultuurcentra zijn. De gemeente ziet dat het belangrijk is voor jongeren om dingen te kunnen doen, om zich zo ook te kunnen uiten. Dat ze kunnen dansen en zingen. Dit wordt vooral door sommige centra nu al buiten gedaan. Maar de gemeente zal het ook fijn vinden dat mensen die binnen werken, bijvoorbeeld muzikanten, dit ook weer zouden kunnen gaan doen. De gemeente gaat daar met een positieve grondhouding naar deze kwestie kijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie