Zo makkelijk door rijden is in mei niet het geval.
Zo makkelijk door rijden is in mei niet het geval. (c) Madrabothair | Dreamstime.com

Veel verkeershinder in mei op A4 bij Hoofddorp

24 april 2021 om 12:56 Overig

HOOFDDORP Groot onderhoud zorgt in de periode van 7 tot 31 mei voor ernstige verkeershinder op de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol. Er wordt gewaarschuwd voor extra reistijd oplopend tot meer dan dertig minuten.

Rijkswaterstaat voert in mei groot onderhoud uit aan de A4 richting Amsterdam, tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol. "We vernieuwen het asfalt en herstellen de vangrails en de bermen, zodat de weg weer jarenlang mee kan", laat een woordvoerder weten. "De werkzaamheden vinden plaats op de A4 richting Amsterdam, maar in beide richtingen zal er ernstige verkeershinder zijn."

Allereerst omdat de weg richting Den Haag in het weekend van 7 mei wordt afgesloten. Maar ook de rest van de tijd is er in beide richtingen slechts een beperkt aantal rijstroken open, waar een maximumsnelheid van zeventig kilometer per uur geldt. De werkzaamheden gaan dag en nacht en zeven dagen per week door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Van 10 tot 31 mei zijn er minder rijstroken in beide richtingen open voor verkeer. Om dit mogelijk te maken wordt het verkeer richting Amsterdam gedeeltelijk over de tegengestelde weghelft geleid. Tussen knooppunt Burgerveen en knooppunt De Hoek wordt de maximumsnelheid vanwege de veiligheid daarom verlaagd tot zeventig kilometer.

Gedurende een paar nachten zijn er op- en afritten van de A4 richting Amsterdam afgesloten. Voor verkeer richting Amsterdam dat op de tegengestelde weghelft van de A4 rijdt, zijn bovendien de afslagen tussen knooppunt Burgerveen en Schiphol onbereikbaar vanwege de tussenliggende vangrails. Voor de afslagen Hoofddorp en Hoofddorp-Zuid geven gele borden de omleidingsroute ter plaatse aan. Verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek zal een aantal nachten niet te bereiken zijn vanaf de A4.

Schiphol blijft tijdens de werkzaamheden steeds bereikbaar.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie