William en Lucienne Dobbe met hun zoon Sander
William en Lucienne Dobbe met hun zoon Sander Ellen Toledo

Familiebedrijf tuincentrum De Oosteinde bestaat 50 jaar

24 april 2021 om 17:09 Overig

VIJFHUIZEN De lente is begonnen dus het is weer tijd voor zomerbloeiers en perkgoed. Bij Tuincentrum de Oosteinde in Hillegom en Vijfhuizen is er volop keuze, de kassen staan boordevol kleurige perkplanten en eenjarige zomerbloeiers om de tuin, het terras of balkon op te fleuren. Zondag 9 mei is het Moederdag dus er is ook volop keuze om alle moeders weer eens extra te verwennen.

De sfeer bij Tuincentrum De Oosteinde is momenteel extra feestelijk want de zaak op de grens van Hillegom en Bennebroek bestaat dit jaar precies vijftig jaar. Een mijlpaal waar directeur William Dobbe terecht trots op is. “Mijn ouders, Wim en Henny Dobbe, zijn de oprichters van de zaak. Ze zijn in 1971 begonnen in een houten kasje als bloemen- en planten Cash & Carry, dus vanuit de kweker rechtstreeks planten verkopen voor een lage prijs. Dat was al heel snel een succes en mensen kwamen in groten getale plantjes kopen omdat ze kwaliteit voor een lage prijs kregen”, vertelt Dobbe.

Door de jaren heen is De Oosteinde echt een tuincentrum geworden, met naast veel planten voor huis en tuin een ruim assortiment tuinmeubelen van het huismerk MeSaMi, tuingereedschappen, cadeauartikelen en potterie. Er zijn verschillende sfeerafdelingen, waar heerlijk rondgesnuffeld kan worden. “Dat is begonnen toen mijn vrouw Lucienne en ik in 1988 in de zaak kwamen werken. In 1991 toen de zaak twintig jaar bestond, hebben wij de zaak overgenomen”, aldus Dobbe. “Toen waren wij nog vrij jong maar we kregen toch de kans en het vertrouwen van mijn ouders om de zaak over te nemen”. Dobbe benadrukt dat Tuincentrum De Oosteinde nog steeds een familiebedrijf is, want de derde generatie komt er al weer aan. “Onze zoon Sander (19) werkt op zaterdagen en zondagen en als hij vrij is al in de zaak. Hij studeert nu nog, maar hij heeft zeker interesse in het bedrijf”, vertelt Dobbe trots.

Dobbe had graag een feestje gegeven voor zijn medewerkers, maar dat zit er vanwege corona helaas nu niet in. Bij Tuincentrum De Oosteinde staat goede service voor de klanten hoog in het vaandel. “We zijn trots op ons team van vaste medewerkers, die hun best doen om klanten goed advies te geven, kennis van zaken hebben en een goede service geven”, zegt Dobbe. “ Sommigen werken hier al 30 jaar”. Dobbe hoopt als corona onder controle is alsnog een feestje te kunnen geven voor zijn medewerkers en relaties. Voor de klanten zal het 50-jarig bestaan gevierd worden met veel prijsaanbiedingen in alle filialen met deze week een gratis zakje bijenzaad voor elke klant.

Door de jaren heen is Dobbe verder gegaan met het openen van nieuwe filialen. “Naast het bedrijf dat we hier hebben, hebben we met onze compagnon Henk van der Ploeg al vijftien jaar een Sierbestrating- en Hovenierscentrum wat hier achter zit, waar we allerlei soorten tegels en tuinhout verkopen voor de consument en de hovenier. En we hebben alweer veertien jaar een filiaal in IJsselmuiden, dertien jaar in Vijfhuizen met compagnon Arnold de Graaf en een filiaal in Zeewolde met compagnon Cindy Bakker. Dat zijn allemaal mensen die hier in Hillegom gewerkt hebben, hier opgeleid zijn en een eigen filiaal zijn begonnen. Dan kan je zien wat je in de vijftig jaar hebt bereikt met z’n allen”. De slogan van Tuincentrum De Oosteinde is al jarenlang en nog steeds ‘voordeelparadijs voor groene vingers’. “We staan er nog steeds om bekend dat we een groot assortiment hebben met lage, scherpe prijzen. Daar zijn we groot mee geworden. We zijn er trots op dat we al vijftig jaar bestaan, het is echt een mijlpaal”, aldus Dobbe.

Tuincentrum De Oosteinde is elke dag geopend van 9.00 tot 18.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Op Koningsdag is De Oosteinde geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn extra maatregelen genomen om klanten veilig te kunnen laten winkelen. Mensen kunnen via www.deoosteinde.nl eenvoudig een shopafspraak maken. Dit geldt tot en met Koningsdag, daarna kan het weer zonder afspraak te maken. Tuincentrum de Oosteinde, Hillegom Zandlaan 22 (grens Bennebroek), tel. 023-5846338. Vijfhuizen, Schipholweg 1088 (grens Haarlem), tel. 023-5581528. www.deoosteinde.nl. Ook is er een webshop www.deoosteindeonline.nl, waar 24/7 geshopt kan worden.

Ellen Toledo

William en Lucienne met Wim en Henny Dobbe tijdens de heropening van de zaak in 1991
Er is volop keuze om de tuin, het balkon of terras op te fleuren
Afbeelding
Het houten kasje waar de ouders van William Dobbe in 1971 zijn begonnen
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie