Een boom werd het symbool van Emans Uitvaartverzorging
Een boom werd het symbool van Emans Uitvaartverzorging Foto PR

Dirk-Jan Emans begint uitvaartbedrijf: ‘Iedereen verdient een goed afscheid’

27 april 2021 om 10:39 Overig

HOOFDDORP “Op een gegeven moment dacht ik: de kogel moet maar eens door de kerk. Ik stond op een kantelpunt in mijn carrière en wilde wel iets anders. Ik had een gesprek met iemand over het belang van een goed laatste afscheid en daarbij kwam de uitvaartbranche in beeld. Ik geloof dat toen bij mij het idee ontstond om me eens daarop te gaan oriënteren.”

CARRIERE SWITCH Dirk-Jan Emans is per februari 2021 zelfstandig ondernemer. De Hoofddorper – ‘ik ben een echte polderjongen’- is met Uitvaartverzorging Emans een nieuwkomer in de regionale markt. Bij zijn dienstverlening stelt hij een goed afscheid centraal. “Of een overlijden nu totaal onverwacht komt, of mensen zich er misschien op hebben kunnen voorbereiden: altijd worden nabestaanden geconfronteerd met een moeilijke situatie. Er moet ineens van alles: papierwerk, verzekeringen, het hoe-en-wat van de uitvaart. Wat er beslist moet worden, kan niet wachten. Goed advies en begeleiding is simpelweg onmisbaar, en dat wil ik met mijn bedrijf bieden. Daarbij omschrijf ik mezelf als steunpilaar op de achtergrond. Ik ben er voor mijn cliënten, heb oog voor alles wat er speelt en zorg dat de uitvaart verloopt zoals iedereen wilde. Oprecht, authentiek en betrouwbaar, dat zijn de sleutelwoorden die ik aan mijn dienstverlening heb gekoppeld.”

Emans stapte in de uitvaartwereld na een jarenlange loopbaan in medialand. ”Daar heb ik altijd met plezier gewerkt. Het is een echt ‘mensen-vak’. Ik hou van werken met mensen. Dus toen ik besloten had mijn leven een andere richting te geven, stond dat nog steeds centraal. En dat de uitvaartbranche bij uitstek een menselijk vak is, merkte ik toen ik in mijn persoonlijke situatie een groot verlies moest verwerken. Zo is mijn motivatie voor dit werk ontstaan: ik wil er zijn voor mensen op een voor hen kwetsbaar moment. Dat maakt het boeiend en uitdagend.”

UNIEK Elk mens is uniek, dus is ook iedere uitvaart uniek. Emans symboliseert dat op zijn website met een boom. “Als een uniek teken van zowel het begin als het eind van het leven.” Mensen die hem voor het begeleiden van een uitvaart benaderen kunnen erop rekenen dat het laatste afscheid wordt geregeld, zoals zij passend vinden. “Begraven, cremeren, resomeren, al staat dat laatste nog in de kinderschoenen. Kist, uitvaartmand, opbaarplank met wade, de cliënt mag zijn voorkeur uitspreken. Ook voor vervoer: van de traditionele auto tot een koets of motor. Catering? Alles kan en mag. Koffie met cake heeft steeds meer plaats gemaakt voor patat of sushi, of misschien zelfs voor iemands lievelingstoetje. Ik sta ervoor, dat betrokkenen achteraf kunnen zeggen: het was goed zo. Dit was de manier waarop we ons Piet, Nel of Anna willen herinneren. En als dat lukt, heb ik het goed gedaan.”

Verdere info:

Uitvaartverzorging Emans,
Birkholm 162, 2133 CJ Hoofddorp. Tel. 023-5611729.
www.uvemans.nl,
e-mail: info@uvemans.nl

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie