Afbeelding
Pixabay

Hoofddorpse hypnotherapeut haalt prikangst weg: ‘Het effect is blijvend’

28 april 2021 om 10:37 Overig

HOOFDDORP Via een voorafgaande hypnose kan prikangst worden weggenomen. De Hoofddorpse therapeut Hilde van der Ploeg is een van de hypnotherapeuten die graag mensen helpt om tegen corona te kunnen worden ingeënt.

Hilde benadrukt dat het een serieus aanbod is. “35 procent van de mensen zijn bang voor injecties en naalden. Met hypnose haal ik de onredelijke angst weg bij de cliënt. Het effect is blijvend, dus ook voor toekomstige prikken hoeft men niet meer bang te zijn. Mensen hebben vaak het idee dat de naald enorm is. Of ze hebben een eerdere ervaring gehad die toen als ‘heel erg’ werd ervaren, in de ogen van een kind bijvoorbeeld.”

Al hoewel haar oproep pas nu wordt gedaan, terwijl veel ouderen al zijn ingeënt, richt ze zich op elke leeftijdsgroep omdat de angst voor een injectie bij jong en oud kan voorkomen. De hypnosesessie wordt gedaan voordat men geprikt wordt. Het liefste een week voordat men de vaccinatie krijgt. Hilde, werkzaam bij het platform Hypnosezorg.nl, verwacht dat de animo best groot is: “Veel mensen hebben met deze angsten te maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie