Afbeelding
Eigen foto

Voorzitter VHC is opgelucht en blij ondanks minder geld

1 mei 2021 om 12:00 Maatschappelijk

HOOFDDORP ‘Opgelucht’, dat is het woord dat Henk Koning uitspraak toen de uitkomst van de stemming donderdagavond in de gemeenteraad bij hem bekend werd. De subsidie voor de Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu (VHC) blijft overeind, al wordt deze de komende drie jaar wel met een kwart gekort.

“Het is geweldig nieuws”, laat VHC-voorzitter Henk Koning weten. “We kunnen gewoon doorgaan waar we de afgelopen jaren al zoveel mee hebben bereikt. De raadsleden die hebben ingestemd met de subsidie laten we zien dat het een juiste keus is. Maar ook de raadsleden die hebben tegengestemd, gaan we overtuigen dat zij een foute keuze hebben gemaakt.” 

Tijdens een debat in de raad over de steun aan Cebu bleken de meningen al sterk verdeeld. “Ik ben vooral geschrokken van opstelling van de VVD en D66”, laat Koning weten. “George Görtemöller en Lidwien van Velsen, toch niet de minste VVD-prominenten, waren groot voorstander van de stedenband.”  

Op dit moment lopen er een 15-tal projecten. “Volgend jaar bestaat de vriendschapsband 30 jaar. In die dertig jaar hebben ontzettend veel vrijwilligers zich ingezet voor de vriendschapsband. Als gemeente moet je daar trots op zijn. Het is de mooiste Citymarketing die je je kunt bedenken. Het laat duidelijk de sociale betrokkenheid zien. Onze vriendschapsband is een voorbeeld voor andere gemeenten.”

“Het werk van VHC is ook nog lang niet af”, besluit een blijde voorzitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie