Afbeelding
Rinus VEEKAY PR / Ed Carpenter Racing

Rinus VeeKay kende een ongelukkige race en komt als twintigste over de finish

2 mei 2021 om 10:42 Autosport

HOOFDDORP Rinus van Kalmthout kwam in de IndyCar-race in Texas van zaterdag niet verder dan een twintigste plaats. De Nederlander reed op de Texas Motor Speedway lange tijd op de zesde positie, maar moest door pech in de race genoegen nemen met een twintigste eindplaats.

“De zogenaamde wishbone cover van mijn auto ging kapot, waardoor mijn auto op het rechte stuk aanvoelde als een parachute”, liet de Hoofddorper na afloop op zijn social media weten.

Vanwege de slechte weersomstandigheden in Texas besloot de wedstrijdleiding dat er geen kwalificatie gereden kon worden. Het betekende dat het klassement werd aangehouden voor de startposities en Van Kalmthout op de achtste positie aan de wedstrijd mocht beginnen. 

De Hoofddorper had een prima start en pakte binnen enkele ronden al twee concurrenten. Ronden lang wist hij de zesde positie te behouden. Tot na de eerste pitstop, daar raakte hij meteen twee plekken kwijt. Rondes later lag hij op de twaalfde plaats.

Rond 150e ronde werd rijder van team Ed Carpenter Racing wederom naar binnen gehaald. Dat was geen gelukkige beslissing, zeven rondes later zag Van Kalmthout de gele vlag zwaaien, waarna vrijwel alle rijders besloten om naar binnen te gaan. Daardoor kwam hij op een ronde achterstand te liggen, wat hij niet meer kon goedmaken in de race.

“Het was een zware race, ik ben blij dat ik gefinisht ben. We deden het best aardig, maar waren gewoon erg ongelukkig”, aldus Van Kalmthout.

Zondag krijgt VeeKay een kans op revanche. Om 23.00 uur gaat de tweede ontmoeting op Texas Motor Speedway van start.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie