De eerste vaccinatie in het Spaarne Gasthuis
De eerste vaccinatie in het Spaarne Gasthuis United Photos/Toussaint Kluiters

Medewerkers Spaarne Gasthuis gaan GGD helpen met vaccineren

12 mei 2021 om 12:05 Corona

HAARLEM GGD Kennemerland krijgt binnenkort hulp bij het zetten van coronavaccinaties van medewerkers van het Spaarne Gasthuis. De prikken worden in het weekend gezet in de ziekenhuizen in Hoofddorp en Haarlem-Noord door medewerkers die op de niet coronagerelateerde en spoedeisende afdelingen werken. 

Het is nog niet bekend wanneer de medewerkers van het Spaarne Gasthuis worden ingezet om te helpen bij het vaccineren. Dat gebeurt pas wanneer er er landelijk meer vaccins beschikbaar komen en de capaciteit van de GGD voor het zetten van vaccinaties niet toereikend is. Momenteel is de capaciteit van GGD Kennemerland nog groter dan het aantal beschikbare vaccins.

Als het Spaarne Gasthuis ingezet wordt om te helpen vaccineren, kunnen er naar verwachting zevenduizend prikken per weekend gezet worden. Er zal worden gevaccineerd op zaterdag en zondag van 8.00 tot 22.00 uur. In Hoofddorp gaat dat gebeuren bij drie prikstraten die in de Kerkzaal, in Haarlem-Noord bij twee prikstraten in de centrale hal. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie