De reacties waren vorig jaar meer dan positief.
De reacties waren vorig jaar meer dan positief. Pr

Vijf groene activiteiten in Hoofddorp tijdens NLdoet

13 mei 2021 om 11:29 Overig

HOOFDDORP Tijdens NLdoet op 28 en 29 mei pakt stichting MeerGroen vijf groene projecten in Hoofddorp aan. Iedereen mag mee helpen. Het gaat zaterdag om het Fort van Hoofddorp, de natuurstrook bij het Hospice en de Stelling van Amsterdam, Rotsenveld in Bornholm, buurtgroen Houtwijkerveld verfraaien, en de Voedseltuin in Park2020 (die op vrijdag).

De organisatie mikt naast deelname van particulieren bijvoorbeeld op bedrijven, organisaties, vriendenclubs en families. Wervend noemt het enkele reacties van deelnemers vorig jaar: ‘lekker samen buiten werken’; ‘veel meer gedaan dan verwacht’; ‘dit geeft mij veel energie’; ‘dat ziet er nu gaaf uit’; en: ‘erg gezellig, bedankt’.

MeerGroen maakt van de gelegenheid gebruik om aandacht te vragen ook op andere momenten lekker in het groen te werken, bijvoorbeeld als teambuilding, familiereünie of gewoon als leuk uitje.

Met 1000 vrijwilligers herstelt, vernieuwt en onderhoudt stichting MeerGroen inmiddels 160 hectare openbaar groen en stadslandbouw. In totaal beheert de stichting 35 op ecologische wijzeprojecten in Haarlemmermeer, Heemstede, Kaag en Braasem, Aalsmeer en Amstelveen . De stichting is blij met elke vrijwilliger die wil helpen. Iedere dag is het hier een soort NLdoet.

Stichting MeerGroen heeft als doel maatschappelijke, ecologische, educatieve, economische en recreatieve meerwaarden te bereiken met actieve burgerparticipatie. Onder ecologisch beheer valt het uitdunnen van bossen. Dit levert jonge bomen op. Deze bomen krijgen via de Haarlemmermeerse Boomweggeefactie (Meerbomen.nu) een nieuwe standplaats in tuinen van particulieren, landgoederen, bedrijven en openbaar groen in heel Nederland. In 2020 heeft dit 5000 hectare aan nieuw bos opgeleverd.

Meer informatie actie via stichtingmeergroen.nl. Opgeven voor NLDoet via nldoet.nl/voo-vrijwlligers. Op vrijdag 28 mei kant u meewerken tussen 9.00 en 16.00 uur terecht. Op zaterdag 29 mei is dit tussen 10.00 en 16.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie