Meerkoeten op de vlucht voor poesWijk Bornholm Sparresholmpad
Meerkoeten op de vlucht voor poesWijk Bornholm Sparresholmpad Willem ten Veldhuys

Kom niet aan de poes, ook al doodt die vogeltjes

17 mei 2021 om 16:52 Overig

HAARLEMMERMEER Een dood vogeltje is misschien zielig, maar kom niet aan de poes. Dit kan worden geconcludeerd naar aanleiding van de reacties op ons artikel van vorige week over het jachtgedrag van katten, die jaarlijks tussen de 17 en 200 miljoen vogels ‘ voor de lol’ vangen. Op de foto was een kat te zien die het op jonge meerkoetjes had gemunt.

Natuurorganisaties schreeuwen moord en brand, en pleiten voor binnenhouden tijdens het broedseizoen en sterilisatie voor zwerfkatten. Het publiek op onze Facebookpagina’s denkt er het zijne van. Een greep uit de reacties:

Filip Kalkman: Is het een kattenhater die het bericht geschreven heeft? De meeste katten eten hun prooi gewoon op, zeker de zwerfkatten. Er wordt niet voor de fun gedood. Dat doet alleen een vos.

Jeroen Kuijkhoven: Ruimt lekker op! Meerkoeten het zijn zulke territoriale …beesten!

Anky Van Dijk: Ik denk dat de meerkoet banger moet zijn voor de reiger, de zeemeeuw, de kraai, de ekster, de scholekster en de mens, die maar brood in de sloot blijft dumpen.

Hellen Schuring: Ik zie al jarenlang in Overbos dat reigers baby-eendjes en meerkoetjes uit het water grijpen en ter plekke verorberen...nooit een kat ermee gezien, die gaat het water niet in.

Angelique van Ditshuizen: Van de week was er bij mij een volwassen meerkoet die een kuiken meerkoet expres verdronk.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie