Komende week zullen er meer dan 27.000 prikken worden gezet.
Komende week zullen er meer dan 27.000 prikken worden gezet. Ton Dijkstra

Tempo neemt nog steeds toe: 150.000 vaccinaties gezet in Kennemerland

15 mei 2021 om 17:08 Overig

HAARLEMMERMEER GGD Kennemerland heeft in totaal inmiddels 150.000 vaccinaties gezet. Afgelopen week werden in de regio 21.792 vaccinaties gezet. Dat zijn er bijna vijfduizend meer dan de week ervoor. Komende week zal dat aantal nog verder toenemen en worden meer dan 27.000 prikken gezet.

De uitnodigingen voor mensen die volgens hun huisarts tot een medische risicogroep behoren zijn de afgelopen weken in fases verstuurd. Tot de medische risicogroepen behoren mensen die jaarlijks een oproep voor de griepprik krijgen. Het gaat in Nederland om ongeveer 1,5 miljoen personen uit de geboortejaren 1961 tot en met 2003. Na ontvangst van de uitnodiging kunnen zij een afspraak maken bij de GGD. Zij krijgen dan een vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. De laatste uitnodigingen vallen aanstaande zaterdag op de mat. Daarna wordt verder gegaan met de groep zonder medische indicatie van oud naar jong.

GGD Kennemerland heeft op dit moment zes vaccinatielocaties. Inwoners met een uitnodiging kunnen terecht in Badhoevedorp (P4 Lang Parkeren Schiphol), Haarlem (Kennemer Sportcenter) en Beverwijk (P0 Bazaar), Zandvoort (braakliggend terrein naast Tolweg 10), Uitgeest (Sportcentrum De Zien) en IJmuiden (voormalig tenniscentrum aan de Dokweg).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie