Hoe gezellig het ook lijkt, er zit een ongezonde kant aan het veel eten van patat.
Hoe gezellig het ook lijkt, er zit een ongezonde kant aan het veel eten van patat. Archief BDU

Haarlemmermeer wil bevolking van slechte gewoontes af helpen

22 mei 2021 om 15:15 Overig

HAARLEMMERMEER "Geen vingerwijzing, maar gezonde opties bieden." Dit zegt wethouder Fouad Sidali over het Lokale Preventieakkoord, dat verschillende Haarlemmermeerse partijen hebben ondertekend. Hierin staat het belang van gezond eten en drinken, sporten en bewegen centraal. Dit gaat samen met het informatie over het beweegaanbod en gezonde alternatieven bieden voor bijvoorbeeld snacks of maaltijden.

Onder de naam 'Gezond & Meer' worden de talrijke initiatieven uitgedragen en het platform 'Meer voor Elkaar' wordt ingezet als ‘community’ voor de thema’s. Elke partner communiceert bovendien via de eigen kanalen en gebruikt ook het Meer voor Elkaar logo.

Sidali: “Het is belangrijk dat inwoners zich fit en gezond voelen, kunnen sporten of bewegen en dat we een vitale samenleving creëren. Dankzij onze instellingen, zorg- en sportpartners, ondernemersnetwerken en initiatieven op het gebied van gezond eten, drinken en bewegen hebben we een preventieakkoord kunnen sluiten. Daar ben ik blij mee. Samen gaan we een gezonde leefstijl bevorderen door bijvoorbeeld aandacht te geven aan de effecten van roken, overgewicht of overmatig alcoholdrinken. Zonder vingerwijzing, want een inwoner bepaalt zelf wat hij of zij van het leven maakt. Wel kunnen we mensen laten kiezen uit gezonde andere opties. Ook sporten en bewegen blijft belangrijk. We hebben al het lokale sportakkoord en tal van initiatieven die er naadloos op aansluiten. Samen met onze partners maken wij van ‘Gezond & Meer’ een succes!”

Het Lokale Preventieakkoord Haarlemmermeer is ondertekend door: Stichting Maatvast, Sportfondsen en SKWA, Brijder, MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol, Het Cultuurgebouw, Mantelzorg&Meer, MeerWaarde, Zorg en Zekerheid, Team Sportservice Haarlemmermeer, Participatieraad Haarlemmermeer, Gezondheidscentra Haarlemmermeer, Zorggroep Haarlemmermeer, JOGG-Haarlemmermeer, Nova College campus Haarlemmermeer, Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH), Prezens, MEE, The Pando Network en gemeente Haarlemmermeer.

Het preventieakkoord haakt aan op bestaande onderwerpen, zoals het Sportakkoord ‘Heel Haarlemmermeer samen in beweging’, Een tegen Eenzaamheid, Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst (nieuwe slogan van JOGG), Lokale educatieve agenda met speerpunten gezonde school/kind en kansengelijkheid, het beweegaanbod van Sportservice Haarlemmermeer en nog veel meer. Het is een breed pakket aan initiatieven om gezondheid en welzijn voor de inwoners van Haarlemmermeer te bevorderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie