Doordat mensen meer thuis zijn, gaan ze zich sneller storen aan de buren.
Doordat mensen meer thuis zijn, gaan ze zich sneller storen aan de buren. Gemeente Heemstede

19 procent groei burenoverlast Haarlemmermeer

19 mei 2021 om 08:40 Overig

HAARLEMMERMEER Mede door de coronacrisis is het aantal meldingen van burenoverlast in Haarlemmermeer het afgelopen jaar 19 procent toegenomen. Dat loopt in de lijn met landelijke trends.

Welzijnsorganisatie MeerWaarde spreekt van een ‘forse toename’ wat betreft de inzet van BuurtBemiddeling. Niet alleen in Haarlemmermeer, ook in Haarlem (28 procent), Bloemendaal (48), Heemstede (21) en Zandvoort (10 procent) ging het veel vaker mis.
De reden ligt voor de hand. Door de coronacrisis leven mensen dichter op elkaar wat uitmondde in meer geluidsoverlast, meer spelende kinderen en meer verbouwingen. Daarbij opgeteld werken mensen vaker thuis waardoor geluiden die er altijd al waren, sneller opvallen.

Peter Wortel, adviseur beleid en innovatie MeerWaarde ziet toch nog lichtpuntjes: “Hoewel de coronabeperkingen het bemiddelingswerk bemoeilijkten, kon BuurtBemiddeling de buren toch goed helpen door onze werkwijze snel aan te passen. De intakes en bemiddelingsgesprekken konden via videogesprekken toch vaak plaatsvinden. Door deze aangepaste werkwijze met extra gesprekstips en meer coachende begeleiding via telefoon of via videogesprekken, kwam het oplossingspercentage over de vijf gemeentes op 71 procent.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie