Afbeelding
Foto door form PxHere

Reizen naar Egypte en Sri Lanka zijn weer mogelijk

19 mei 2021 om 12:57 Partnercontent

Een jaar lang hebben wij er op moeten wachten, Egypte laat weer toeristen toe om van al het moois wat het land te bieden heeft te genieten. Egypte is voor Europeanen een veel gekozen vakantiebestemming wat garant staat vele zonuren.

Reizen weer mogelijk, nu nog met een negatieve PCR-test

Het zal u vast niet zijn ontgaan dat de Europese Unie druk bezig is om een Coronapaspoort te ontwikkelen zodat reizen binnen Europa weer kan als je een ingeënt bent of als je een test hebt afgenomen.

Dit gaat ook gelden voor reizen buiten Europa. Op dit moment streeft men ernaar om dit een juni rond te hebben en dan men kan reizen d.m.v. het Coronapaspoort. Reizen naar Egypte was voorheen mondjesmaat wel mogelijk maar vanwege het negatieve reisadvies geen populaire bestemming. 

In Egypte werkt men intensief aan het vaccinatieprogramma, het kan zomaar gebeuren dat het reisadvies wordt aangepast en dat het aantal besmettingen terugloopt. 

Op dit moment heeft men nog een negatieve PCR test nodig die niet ouder is dan 72 uur bij aankomt. 

evisums.nl” meldt dat dat men een stijging ziet in het aantal visumaanvragen voor Egypte.  Daar verwachten ze dan ook dat zodra het negatieve reisadvies wordt opgeheven dat er weer een groot aantal mensen naar Egypte gaan” 

Vergeet het online visum voor Egypte niet aan te vragen!

Voor een reis naar Egypte heeft men het verplicht visum nodig, deze is makkelijk en snel online aan te vragen. Het is niet nodig om naar het consulaat te gaan om het “visum Egypte aan te vragen”  Nadat u de aanvraag online heeft aangevraagd ontvangt u deze na goedkeuring eenvoudig per e-mail. Het visum kan men uitprinten en meenemen op reis. De gemiddelde verwerkingstijd van een visumaanvraag is 5 werkdagen. Indien men het visum sneller nodig heeft dan is er ook een optie om een spoedaanvraag in te dienen. 

Heb ik een visum nodig voor Sharm el Sheikh of Sinai in Egypte?

Wanneer u Egypte inreist via de luchthaven van Sharm el Sheikh, Tabe of het Zuidelijke Sinai gebied en tevens in dit gebied verblijft (tussen Sharm el Sheikh en Taba - inclusief het St. Catharina klooster en exclusief Ras Mohammed National Park), hoeft u geen visum aan te vragen voor een verblijf tot maximaal 15 dagen. U ontvangt bij aankomst een gratis 15 dagen Sinai visumstempel.

Coronamaatregelen die gelden voor Egypte

Nu Egypte weer toeristen toelaat is het nog wel verstandig rekening te houden met diverse beperkingen die geldig in Egypte. Men dient een negatieve PCR test te overhandigen en uw reisverzekering moet eventuele Corona kosten kunnen dekken. Hiervoor kunt u het best contact opnemen met uw zorg- of reisverzekering. 

E-visum voor Sri Lanka aanvragen

Het is momenteel weer mogelijk om naar Sri Lanka te reizen met een elektronisch e-visum. Echter zijn een een aantal variabelen waar men rekening mee dient te houden. 

Voorheen kon het visum Sri Lanka  eenvoudig online worden aangevraagd maar er zijn sinds de pandemie nieuwe regels om in aanmerking te komen voor een visum. 

Naast het kopen van een visum dient een verblijf van minimaal twee weken worden geboekt bij een Level1 hotel. Een Level1 hotel zijn hotels die door de overheid van Sri Lanka goedgekeurd om te boeken voor een reis naar Sri Lanka. Paspoortgegevens van reizigers worden gecontroleerd of die een boeking hebben gedaan bij een van deze hotels. Indien dat gecontroleerd is wordt het visum afgegeven. 

Tot slot geldt ook voor Sri Lanka dat een negatieve PCR test niet ouder dan 72 uur voor aankomt in bezit moet zijn van de reiziger.  

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie