Niet alleen heerlijk brood en gebak, maar heerlijk Italiaans ijs bij Bakker Gerard.
Niet alleen heerlijk brood en gebak, maar heerlijk Italiaans ijs bij Bakker Gerard. Ton Dijkstra
WEER OPEN!

Ondernemers blikken terug op coronaperiode (2)

20 mei 2021 om 10:00 Zakelijk

HAARLEMMERMEER Winkelen, een bezoek aan een autodealer, tuincentrum of een terrasje pakken, mensen zijn weer welkom zonder afspraak. Ondernemers staan te popelen om klanten te ontvangen. Na maanden van algehele sluiting is nu ook een einde gekomen aan twee maanden van winkelen op afspraak. Hiermee sluiten veel ondernemers een periode af waarin zij zeer creatief met de beperkingen zijn omgegaan. 

De redactie is bij een aantal ondernemers langs geweest om hun verhaal te horen. De komende dagen zullen wij deze verhalen op HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep publiceren. Hieronder het artikel met daarin het verhaal van Bakker Gerard uit Hoofddorp.

“In de bakkerij draaien wij een plus, maar de catering valt vies tegen”, begint Bakker Gerard. “Mensen werken thuis en daardoor bestellen bedrijven geen broodjes voor de lunch. En dat was voor ons een grote bron van inkomsten.” 

Toch ziet Bakker Gerard een positieve ontwikkeling. “Omdat veel mensen thuiswerken, wordt er anders boodschappen gedaan. Wij zien nu mensen in de bakkerij die wij voor de coronapandemie nooit zagen. Dit zijn mensen die normaal hun brood bij de supermarkt kochten. Zij ervaren dat het brood van de bakker toch echt lekkerder is. Nieuwe klanten dus”, lacht de bakker.

Of straks de catering weer in de plus gaat komen blijft volgens Bakker Gerard onzeker. “Ik verwacht niet mensen straks weer massaal naar kantoor gaan. Het thuiswerken is een hoop mensen gaan bevallen, dat zal straks niet ineens heel anders worden.”

Met de zomer voor de deur zit de bakker nog een andere uitdaging. “Wij verkopen ook heerlijk ijs. Het is dus hopen dat de temperatuur snel omhoog gaat en dat mensen niet alleen van ons heerlijke brood genieten, maar ook van ons heerlijk Italiaans ijs”, besluit de actieve ondernemer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie