[CRUQIUIS] Vrijdag overhandigde wethouder Jurgen Nobel symbolisch de sleutels aan de eerste bewoners van Wickevoort. Ontwikkelaar AM leverde hier de eerste 23 woningen van de 100 woningen op. De overige woningen worden eind mei en medio juni opgeleverd.  Alle woningen zijn zeer energiezuinig. Maar wat bijzonder aan Wickevoort is, is dat er ook diverse deelvoorzieningen zijn, zoals elektrische deelauto’s, gezamenlijk gereedschap voor je tuin of woning en een centraal punt waar je je postpakketten kunt ophalen als je even niet thuis was. “In Wickevoort zullen de mensen meer mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten, maar ook om dingen samen te doen”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Op het landgoed komen uiteindelijk zo’n 750 woningen. Dit zijn de eerste. Het is de bedoeling dat straks wonen, werken en creëren hand in hand gaan.”<p dir=
[CRUQIUIS] Vrijdag overhandigde wethouder Jurgen Nobel symbolisch de sleutels aan de eerste bewoners van Wickevoort. Ontwikkelaar AM leverde hier de eerste 23 woningen van de 100 woningen op. De overige woningen worden eind mei en medio juni opgeleverd. Alle woningen zijn zeer energiezuinig. Maar wat bijzonder aan Wickevoort is, is dat er ook diverse deelvoorzieningen zijn, zoals elektrische deelauto’s, gezamenlijk gereedschap voor je tuin of woning en een centraal punt waar je je postpakketten kunt ophalen als je even niet thuis was. “In Wickevoort zullen de mensen meer mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten, maar ook om dingen samen te doen”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Op het landgoed komen uiteindelijk zo’n 750 woningen. Dit zijn de eerste. Het is de bedoeling dat straks wonen, werken en creëren hand in hand gaan.”

pr

Eerste woningen op Landgoed Wickevoort te Cruquius opgeleverd

26 mei 2021 om 08:24 Overig

CRUQIUIS Vrijdag overhandigde wethouder Jurgen Nobel symbolisch de sleutels aan de eerste bewoners van Wickevoort. Ontwikkelaar AM leverde hier de eerste 23 woningen van de 100 woningen op. De overige woningen worden eind mei en medio juni opgeleverd. 

Alle woningen zijn zeer energiezuinig. Maar wat bijzonder aan Wickevoort is, is dat er ook diverse deelvoorzieningen zijn, zoals elektrische deelauto’s, gezamenlijk gereedschap voor je tuin of woning en een centraal punt waar je je postpakketten kunt ophalen als je even niet thuis was. 

“In Wickevoort zullen de mensen meer mogelijkheden hebben om elkaar te ontmoeten, maar ook om dingen samen te doen”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Op het landgoed komen uiteindelijk zo’n 750 woningen. Dit zijn de eerste. Het is de bedoeling dat straks wonen, werken en creëren hand in hand gaan.”

Haarlemmermeer gaat de komende jaren flink bijbouwen. “We hebben de ambitie om tot 2040 in ieder geval 20.000 en misschien wel 30.000 woningen bij te bouwen. Dat moet ook, want de woningnood is hoog, ook in Haarlemmermeer.

Alle woningen hebben ruime tuinen, omgeven door hagen, met doorzichten naar de Ringvaart of de omliggende bosgordels
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie