Jongeren komen in Haarlemmermeer moeilijk weg uit hun ouderlijk huis.
Jongeren komen in Haarlemmermeer moeilijk weg uit hun ouderlijk huis. Eric Hoenson

Thuis wonen tot je 35ste in Haarlemmermeer?

29 mei 2021 om 09:31 Overig

HAARLEMMERMEER Thuis wonen tot je 35ste? Dit is de ietwat verontrustende titel van een online dialoog met jongeren in het kader van de toekomstvisie Haarlemmermeer Groeit. De organisatie houdt webinars op 15, 16 en 17 juni. Hierin wordt de uitkomsten van de Swipocratie-enquête en interviews getoond en praten de deelnemers over de betekenis en de vervolgstappen.

Op 17 juni gaan twintig jongeren in gesprek over de woningnood. Het is in Haarlemmermeer op z’n zachtst gezegd lastig om een eerste huis te vinden. Het is tijd voor een goed gesprek over ervaringen en kansen. Richard Dijksma, vastgoed- en gebiedsontwikkelaar bij Timpaan, vertelt over de wereld van gebiedsontwikkeling en nieuwe vormen van financiering om woningen voor jongeren betaalbaar te houden. Architect Richard Proudley van Studio Pallesh schetst het beeld vanuit de ervaringen als ontwerper. Jongeren mogen hun behoeften en wensen noemen. Wat hebben ze nodig? Hoe kunnen ze samen stappen maken?

Dinsdag 15 juni staat de presentatie over de uitkomsten en het vervolg van het participatieproces op het programma, 16 juni is er een expertmeeting. Deelnemen kan via podiumarchitectuur.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie