Locoburgemeester Jurgen Nobel overhandigde Cok de Ruijter de gemeentelijke erespeld.
Locoburgemeester Jurgen Nobel overhandigde Cok de Ruijter de gemeentelijke erespeld. Trudy Witteman

Gemeentelijke erespeld grote verrassing voor Cok de Ruijter

26 mei 2021 om 10:02 Overig

VIJFHUIZEN Tijdens de bestuursvergadering na zes jaar de voorzittershamer overdragen, nog even nababbelen en dan naar huis. Zo ongeveer had Cok de Ruijter het bedacht. Het liep anders. Heel anders.

Een avond vol verrassingen is het geworden voor Cok de Ruijter die in het laatste half uur dat hij voorzitter is van de Vereniging Dorp Vijfhuizen zowaar een aantal malen sprakeloos is. Alleen dat al mag een grote prestatie genoemd worden.

Het begint al in de kantine van constructiebedrijf Blom waar deze dinsdag de bestuursvergadering gehouden wordt omdat het dorpshuis nog gesloten is. Als het voorstel op tafel komt om het officiële moment van het overdragen van de voorzittershamer aan zijn opvolger Ton van der Aar, te laten plaatsvinden in het André Kuipers Prieel vanwege de meer dorpse uitstraling stemt Cok de Ruijter daar mee in. Om niet veel later uit te roepen: “O jee, dit wordt wel heel officieel”. Het is het moment dat hij locoburgemeester Jurgen Nobel, getooid met ambtsketen, het prieel ziet naderen. Als Nobel de lange lijst met activiteiten opsomt en zijn maatschappelijke betrokkenheid en jarenlange vrijwillige inzet roemt, kan Cok slechts instemmend knikken. Vanwege zijn grote inzet is hem de erespeld van de gemeente toegekend, zo blijkt. Vanwege de coronaregels prikt niet de locoburgemeester maar zijn vrouw Gerda hem de onderscheiding op de revers.

“In jouw zittingsperiode heb je aan veel je steentje bijgedragen en veel bereikt”, stelt secretaris Ton Overgaag vast. “Wat er uit springt zijn de viering van het honderdjarig bestaan van de vereniging in 2015, de vernieuwing van ons verenigingsblad en nieuwbouw van de woningen aan de Woudweg-Groeneweg.” Om vervolgens uit zijn tas een mooie doos tevoorschijn te halen met daarin een bijzondere voorzittershamer. Aangeboden door het gemeentebestuur bij gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de vereniging, komende 17 september precies 66 jaar geleden. “We gebruiken hem alleen bij speciale momenten en dat is nu. Ik ga hem je geven opdat je deze officieel kan overhandigen aan onze nieuwe voorzitter Ton van der Aar.” En dat doet Cok. Onder applaus van de aanwezigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie