Afbeelding
Sutiah van Netten

Politie Noord-Holland: nieuwe evenementen niet mogelijk

29 mei 2021 om 14:09 Evenementen

HAARLEMMERMEER Er kunnen de rest van het jaar geen nieuwe evenementen meer georganiseerd worden in Noord-Holland. Dat stelt de politie tegen NH Nieuws. Personeelstekort en de te verrekenen overuren laten dat niet toe. Evenementen die al gepland staan kunnen gewoon doorgaan. Maar organisatoren van evenementen die nu nog geen vergunning hebben hoeven niet op een ‘go’ te rekenen.

Dat de problemen rond het personeelstekort van de politie groter zijn geworden heeft te maken met de vele extra uren die de politie dit jaar al heeft gemaakt, onder meer door het handhaven van de avondklok.

Hele grote evenementen kunnen het wel vergeten. “Dat gaat hem niet worden”, zegt de politiewoordvoerder stellig. Als evenementen besluiten om zelf beveiliging te organiseren, dan moet dat nog steeds in overleg met de gemeente. Zij blijven verantwoordelijk voor de veiligheid van de openbare orde en in overleg met de gemeente, politie, brandweer en hulpverlening kijken zij of ze paraat moeten staan en of daar capaciteit voor nodig is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie