In het bijzijn van raadsleden Gerdien Knikker en Sophie van de Meeberg (D66) werd een middag gewerkt aan de ruim 8000 vierkante meter buitenruimte én werden de laatste planten in de Wilde Tuin gepland.
In het bijzijn van raadsleden Gerdien Knikker en Sophie van de Meeberg (D66) werd een middag gewerkt aan de ruim 8000 vierkante meter buitenruimte én werden de laatste planten in de Wilde Tuin gepland. John van Loon Photography.

Fort Hoofddorp klaar gemaakt voor ’stormloop’

31 mei 2021 om 07:42 Overig

HOOFDDORP Tijdens NLdoet werden vrijdag de handen flink uit de mouwen gestoken op het Fort van Hoofddorp. Het leek alsof de vesting klaar werd gemaakt voor een beleg.

Uiteraard leven we in een tijd waarin dit niet meer nodig is. In het bijzijn van raadsleden Gerdien Knikker en Sophie van de Meeberg (D66) werd een middag gewerkt aan de ruim 8000 vierkante meter buitenruimte én werden de laatste planten in de Wilde Tuin gepland. Gelegen in het centrum van Hoofddorp en onderdeel van de Stelling van Amsterdam is het forteiland een uniek en intrigerend stuk cultuurhistorisch erfgoed met een grote recreatieve, maatschappelijke én ecologische potentie. Mede dankzij een bijdrage van Stichting Zorg en Zekerheid kon het ontwerp van de Wilde Tuin worden uitgewerkt. Groen-vrijwilligers Loek en Els van der Kreke tekende voor het ontwerp en samen met de vrijwilligers van MEERGroen zijn maar liefst 800 planten van 50 verschillende soorten gepland. In het weekend van 5 en 6 juni kan er een stormloop plaatsvinden want dan heropent het fort met op 6 juni diverse activiteiten, zoals De Bubbel van Vrijheid op het voorplein (14.00/ 15.30 en 16.30 uur). Corpus Acrobats symboliseert met deze act de bewegingsvrijheid en is voor iedereen die langskomt vanaf het terras van Vis aan de Linie te bekijken. Om 14.15 kan men zelf het podium pakken in het openluchttheater met de zangworkshop van Zangschool Hoofddorp. Om 13.00 en om 16.00 uur is er een rondleiding of kunnen bezoekers het buitenspel Verdedig en Val aan spelen. Verder is een bezoek mogelijk aan de keelkazemat waar het fort door de lens van fotograaf MWA Hart Nibbrig is te bekijken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie