Opening bomenpad in De Heimanshof

30 mei 2021 om 20:17 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 6 juni openen de Struinkids van De Heimanshof het nieuwe spannende, educatieve bomenpad in de natuurontdektuin van De Heimanshof. Dit gebeurt om 13.30 uur. Daarna kunnen de kinderen met een stempelkaart een spelcircuit doen waar het nieuwe bomenpad uiteraard deel van uitmaakt.

Het bomenpad is nieuw in de Struintuin van De Heimanshof. Dit deel van de tuin is speciaal aangelegd om kinderen in een natuurlijke omgeving te laten ontdekken, leren en spelen. Het nieuwe bomenpad gaat hoog tussen de bomen door boven de beek het bos in. Kinderen kunnen bomen en vogels van dichtbij bekijken. Er zijn nog enkele nieuwe elementen aan de Struintuin toegevoegd dit voorjaar. Een ontdekplek voor kleine beestjes, een vlecht-wigwam en evenwichtsbomen.

Kinderen die mee willen doen met het spelcircuit betalen € 1,- voor de stempelkaart. Bij inlevering van de kaart krijgen ze wat lekkers. Deelname is tot 15.00 uur mogelijk. Daarna is het vrij spelen in de Struintuin.

Jaarlijks komen circa 4.000 kinderen van basisscholen uit Haarlemmermeer naar De Heimanshof voor natuur- en duurzaamheidseducatie. Het bomenpad wordt ook opgenomen in de lespakketten die verzorgd worden door het NMCX Centrum voor Duurzaamheid.

De Heimanshof is open voor bezoekers van 13.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag in het zomerseizoen. Op werkdagen is de tuin open van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. In De Heimanshof worden de RIVM-voorschriften toegepast. Bezoekers dienen zich bij binnenkomst te registreren en afstand te houden van elkaar.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie