Afbeelding
Archief

Situatie rond brengparkjes kan leiden tot toename ratten

1 juni 2021 om 15:16 Overig

HAARLEMMERMEER Er moet snel iets gebeuren rond de dumpingen bij brengparkjes in Haarlemmermeer. Wethouder Mariëtte Sedee gaf vorige week tijdens het vragenuur van de gemeenteraad aan rekening te houden met een een sterke toename van het aantal ratten. “Ik heb bij Meerlanden gevraagd of zij iets merken van een mogelijke toename van het aantal ratten op straat nu er zoveel naast de containers terecht komt, waaronder natuurlijk ook etenswaren als kaas en worst. Dat zijn lekkere hapjes voor ratten. Het zou verschrikkelijk zijn als we na corona een ongedierteplaag krijgen.”

In juli vorig jaar gaf de gemeente nog een waarschuwing dat er weer ratten rond brengparkjes waren gesignaleerd. Met name Zwanenburg, Hoofddorp en Badhoevedorp werden genoemd, vanwaar ‘flink wat meldingen’ waren gekomen.

Er zijn van januari tot eind mei 266 boetes uitgedeeld aan inwoners van Haarlemmermeer die hun huisvuil op een verkeerde manier hebben aangeboden. De gemeente komt binnenkort met een publiekscampagne over dit onderwerp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie