Het nieuwe winkelcentrum krijgt drie lagen met woningen.
Het nieuwe winkelcentrum krijgt drie lagen met woningen. pr

Winkelcentrum Pax na verbouwing van zeven naar één winkel

4 juni 2021 om 08:08 Overig

HOOFDDORP Eigenaar Hoorne Vastgoed heeft vergevorderde plannen met winkelcentrum Pax in Hoofddorp. Er is in de toekomst nog ruimte voor één supermarkt, en niet meer voor de huidige zes andere winkels. Bovenop de nieuwbouw komt een laag van drie etages met dertig huurwoningen.

Reden voor een verbouwing is de verouderde staat van het winkelcentrum. Hoorne Vastgoed geeft aan dat het winkelcentrum weer toekomstbestendig moet worden. Dat gebeurt onder andere met het uitbreiden van supermarkt Vomar. Ook wordt de bereikbaarheid verbeterd door middel van 42 extra aantal gratis parkeerplaatsen.

De upgrade betekent wel dat er geen ruimte meer is voor de kapper, fietsenwinkel, tattoo-atelier, snackbar, gehoorcentrum en café in het huidige gebied. Hun huurcontracten lopen af. Hoorne Vastgoed denkt dat dit de enige weg is om het winkelcentrum te behouden.

“We werken al geruime tijd aan de planvorming rond dit project“, laat een woordvoerder weten. “Het winkelcentrum speelt een belangrijke rol in de omliggende buurt. Wat Hoorne betreft moet dat ook in de toekomst het geval zijn en daarom zijn wij bereid te investeren in een in vernieuwing van Pax. Dankzij die ingreep wint de wijk aan kwaliteit en voorkomen we een neerwaartse spiraal, zoals eventuele leegstand.“

“Het is onze bedoeling om de entree aan de buitenkant van het winkelcentrum te maken. En dus niet meer, zoals nu het geval is, min of meer verscholen aan de binnenkant. Deze ingreep zal ertoe leiden dat de toegankelijkheid van Pax, de algehele uitstraling en de aansluiting met de directe omgeving sterk verbeterd zal worden.”

Er is nauw overleg met onder meer de gemeente en de winkeliers. “Het is onze ambitie om binnen twee jaar met de renovatie te beginnen. Zodra er zicht is op de uitwerking van het plan worden omwonenden en andere direct betrokkenen daarover door ons geïnformeerd. En uiteraard zal, als de plannen definitief zijn en de realisatie begint, door ons aan omwonenden ook informatie over de gang van zaken tijdens de bouw worden verstrekt.”

Ondertussen worden klanten bewust van de nieuwe situatie. “Wat is dit?”, vraagt er een zich af. “De wijk Pax afschepen met één supermarkt, terwijl elk winkelcentrum meerdere winkels heeft? Burgemeester mevrouw Schuurmans noemde Cafe de Eersteling een begrip in Hoofddorp. Wordt dat nu opgedoekt? Dat gaat toch niet gebeuren? En ik wil gewoon mijn kapper behouden!”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie