Schuurmans: 'Het overtreden van de regels kan betekenen dat een ondernemer een boete krijgt of zijn of haar terras of restaurant gesloten moet worden.'
Schuurmans: 'Het overtreden van de regels kan betekenen dat een ondernemer een boete krijgt of zijn of haar terras of restaurant gesloten moet worden.' pr

Nog niet alle remmen los: burgemeester vraagt de regels in acht te nemen

5 juni 2021 om 12:08 Overig

HAARLEMMERMEER Sneller dan verwacht is zaterdag de volgende stap in de versoepelingen gezet: naast de ‘natte’ horeca (café’s) mag nu ook de ‘droge’ horeca (restaurants) de deuren openen. Bovendien wordt de sluitingstijd verruimd van 20.00 uur naar 22.00 uur.

“We hebben allemaal enorm uitgekeken naar deze versoepeling, zowel de horeca als de gasten”, aldus burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer. “En juist omdat we er zo naar uit hebben gekeken, is het belangrijk dat we ons op het terras en in restaurants aan de regels houden. Want het overtreden van de regels kan betekenen dat een ondernemer een boete krijgt of erger nog: dat zijn of haar terras of restaurant gesloten zou moeten worden. Laten we er samen voor zorgen dat de horeca openblijft en dat we snel de volgende stap in de versoepelingen kunnen zetten.”

In deze fase gelden nog een aantal basisregels voor het terras of restaurant. Zo moet men vooraf reserveren en een gezondheidscheck doen bij binnenkomst. In binnenruimtes moet men een mondkapje op als men rondloopt, mogen maximaal vier personen of de gezinsleden van één huishouden aan een tafel zitten. Entertainment (zoals schermen, DJ’s) zijn nog niet toegestaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie