Ruben, Thomas en Max dopen het bomenpad in de Struintuin.
Ruben, Thomas en Max dopen het bomenpad in de Struintuin. pr

Bomenpad heemtuin De Heimanshof feestelijk geopend

7 juni 2021 om 16:03 Overig

HOOFDDORP Er zijn heel wat gesprekken en geldwervingsacties aan vooraf gegaan. Maar heemtuin De Heimanshof heeft hem nu officieel: een bomenpad waardoor vooral de jongere bezoekers op vier meter hoogte op een veilige manier van de natuur kunnen genieten. Afgelopen zondag was de feestelijke opening.

Initiatiefnemer en voormalig beheerder Franke van de Laan mag er trots op zijn: het bomenpad als onderdeel van de struintuin op het terrein van de plantentuin aan de Wieger Bruinlaan in Hoofddorp. Ooit had hij het idee dat kinderen een veilige en avontuurlijke omgeving moesten krijgen om in een natuurlijke omgeving te bewegen, natuur te ontdekken en ervan te leren. Zondag 6 juni mochten de struinkids Ruben, Thomas en Max zijn droom op feestelijke wijze waar maken. Met een brandslang waarmee zij het bomenpad doopten. “Een nieuwe parel die nu officieel een ‘behouden vaart’ gewenst wordt”, aldus Ans Röling, “naast alle andere parels van deze unieke leer- en speelplek waar jaarlijks zo’n 4.000 kinderen van diverse basisscholen een natuurles krijgen.” Een nu nog unieke plek (waar 10 jaar geleden nog een parkeerplaats lag) die, afgaande van de gemeentelijke plannen met speelplekken, snel navolging krijgt. Speelplekken moeten uitdagender en natuurlijker worden ingericht.

Maar dat is nog toekomstmuziek. Deze zondag waren er al zo’n 115 bezoekers (inclusief vrijwilligers) die renden over het bomenpad, meededen met een spellencircuit en genoten van alle natuur in de plantentuin.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie