Deze mensen kwamen snel in actie ten behoeve van de sport in Haarlemmermeer.
Deze mensen kwamen snel in actie ten behoeve van de sport in Haarlemmermeer. pr

Eerste protesten tegen ongekende bezuinigingen Haarlemmermeer

9 juni 2021 om 08:43 Overig

HAARLEMMERMEER De eerste protesten tegen de grootscheepse bezuinigingen in Haarlemmermeer worden deze week al gehouden. Team Sportservice gaat deze week protesteren via meerdere acties op het Raadhuisplein. Het motto: sport mag niet van de mat geveegd worden.

Door ernstige tekorten op de begroting gaat Haarlemmermeer flink snijden in diverse subsidies, zo werd vrijdag duidelijk. Voor sport zal de komende jaren een miljoen minder beschikbaar zijn. “De met bloed, zweet en tranen opgebouwd sportinfrastructuur wordt bruut afgebroken,” laat een woordvoerder van Sportservice weten.

“Het college van HAP, VVD, CDA en PvdA geeft sportieve burgers komende jaren het nakijken
Lang voor corona was er al een pandemie, die van de ‘lichamelijke inactiviteit’, zo stelt neurowetenschapper Erik Scherder. “Lichaamsbeweging is onontbeerlijk. Het maakt ons vitaler en weerbaarder én het brengt ons in contact met anderen. De gemeente Haarlemmermeer investeerde jarenlang in sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Maar nu is er paniek. Omdat de jeugdzorg en WMO onbetaalbaar dreigen te worden en de inkomsten zoals toeristenbelasting door COVID19 zijn stilgevallen, wordt er zwaar bezuinigd op sport.”

“Wij zeggen: gemeenteraad ga niet mee in de paniek. Kijk naar Den Haag en wees creatief. Laat Haarlemmermeer niet stoppen met bewegen!”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie