Van der Peet: 'De ingeslagen groene CDA-koers, wil ik krachtig voortzetten, ook als er bezuinigd moet worden.'
Van der Peet: 'De ingeslagen groene CDA-koers, wil ik krachtig voortzetten, ook als er bezuinigd moet worden.' Pr

Lijstrekker CDA Van der Peet wil polders Haarlemmermeer beschermen

8 juni 2021 om 09:52 Overig

NIEUW-VENNEP “Als we nu niet de juiste keuzes maken blijft er niets over van ons open polderlandschap.” Met deze boodschap wordt Erik van der Peet wordt de nieuwe lijstrekkers van het CDA Haarlemmermeer voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. 

“Dankbaar en trots, ben ik met deze voordracht. De ingeslagen groene CDA-koers, wil ik krachtig voortzetten, ook als er bezuinigd moet worden. De beschikbare ruimte in onze polder neemt snel af en als we nu niet de juiste keuzes maken blijft er niets over van ons open polderlandschap. Juist tijdens de coronacrisis hebben veel mensen hun leefomgeving ‘herontdekt’. We zijn massaal aan het wandelen en fietsen geslagen, inwoners genieten van het openbaar groen en de nabijgelegen recreatiemogelijkheden. Het bouwen van betaalbare woningen blijft de eerste prioriteit, maar we moeten deze projecten wel op een goede en groene manier inpassen. Dat doe je immers maar één keer, we moeten voorkomen dat we onze polder volbouwen!, aldus de kandidaat-lijsttrekker.

Nieuw-Venneper Erik van der Peet is 40 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. In de vorige periode (2014-2018) fractie-assistent, in deze raadsperiode heeft hij zich ontwikkeld van betrokken raadslid tot gezaghebbend fractievoorzitter. En dat doet hij met verve, het plezier straalt ervan af. Wethouder Mariette Sedee: ‘Ook ik heb de groei van Erik gezien de afgelopen periode. Met hem hebben we een dijk van een lijsttrekker. Ik steun zijn kandidatuur van harte.’ Het bestuur heeft met haar afgesproken dat zij kandidaat wethouder blijft. Mocht het CDA toetreden tot de nieuwe coalitie, dan is zij namens het CDA beschikbaar voor een nieuwe termijn.

Afdelingsvoorzitter Freek Clabbers: ‘’Erik van der Peet heeft gevoel voor praktische politiek en ideeën  voor de langere termijn. De messen inleveractie en het instellen van lokale regietafels voor het oplossen van de bereikbaarheidsproblemen tussen de Bollenstreek en Haarlemmermeer kwamen uit zijn koker. De gemeente moet het wat het CDA betreft voor inwoners vooral ‘makkelijker’ maken. Dus: minder regels, vergunningen en geen ingewikkelde gemeentelijke procedures. Zijn scherpe blik gecombineerd met zijn uitverkiezing tot beste raadslid Haarlemmermeer 2020, maakt de keuze van het bestuur heel helder: Erik is onze nummer 1 kandidaat!’

Op donderdag 25 juni is de Algemene Leden Vergadering van het CDA Haarlemmermeer. Het bestuur roept actief de leden op, om zich kandidaat te stellen. Dit kan tot 18 juni. Als zich geen tegenkandidaten hebben gemeld, zal op 25 juni tijdens de ledenvergadering de kandidatuur van Erik van der Peet definitief door de leden worden bekrachtigd

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie