Ed Oudhuizen op het terras van Orries, Brian is de man van de keuken.
Ed Oudhuizen op het terras van Orries, Brian is de man van de keuken. Ton Dijkstra
Horeca

Ed Oudhuizen (Orries) blikt terug en kijkt vooruit op roerige periode van lockdown

12 juni 2021 om 18:00 Zakelijk

HAARLEMMERMEER Voor veel eigenaren waren de afgelopen maanden door de horecasluiting zwaarder dan ze hadden gedacht. Er werd van alles van stal gehaald om het hoofd boven water te houden. Van drive-inn tot de inmiddels bekende afhaalboxen.

De redactie is bij een aantal horeca-ondernemers langs geweest om hun verhaal te horen. De komende dagen zullen wij deze verhalen op HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep publiceren. Hieronder het artikel met daarin het verhaal van restaurant Orries in Nieuw-Vennep.

“Het kan veel erger!”

Op het terras van het bekende Nieuw-Vennepse restaurant Orries spreken wij met eigenaar Ed Oudhuizen. Ook voor hem, én zijn team, zijn de afgelopen maanden heel zwaar en vervelend geweest. “Het is voor mij als ondernemer, en dat is inmiddels zo’n 40 jaar, het meest slechte jaar geweest”, begint Oudhuizen. “Maar we zijn uiteraard niet bij de pakken neer gaan zitten. Al vrij snel zijn ook wij met afhaal begonnen. En succesvol mag ik wel zeggen.”

Toch is Oudhuizen de afgelopen periode regelmatig ook boos en teleurgesteld geweest. Heeft ook af en toe getwijfeld of het niet beter was om de tent in deze coronatijd gewoon helemaal dicht te gooien. “Waarom moest de horeca vanaf dag één helemaal dicht? Ik begrijp daar nog steeds niks van, juist wij hadden het zo goed geregeld. Hielden ons netjes aan de regels, waar supermarkten, pleinen en parken vol waren, mensen zaten te eten en drinken op een kleedje in het park, terwijl een paar meter verderop de horecaterrassen dicht moesten blijven. Als horecaondernemer doet dat pijn.”

Dat Orries de afgelopen maanden heeft overleefd, komt ook door de steun vanuit de overheid. Al zaten daar volgens Oudhuizen ook nog wel wat haken en ogen aan. “We hebben het afgelopen jaar natuurlijk genoeg te mopperen gehad op de regering, maar we moeten niet vergeten dat er ook heel veel goed is gegaan. Ook de gemeente Haarlemmermeer en onze brancheorganisatie KHN hebben naar hun mogelijkheden meegedacht en ondersteund. Als al die steun er niet was geweest, zouden op dit moment veel meer bedrijven zijn omgevallen”, aldus de Vennepse ondernemer.

“Ondernemen is het mooiste vak, én echte ondernemers staan in deze tijd op! Maar je zult net als jonge of startende ondernemer zijn begonnen en dan komt corona om de hoek. Daar heb ik wel mee te doen gehad. Vaak was de communicatie vanuit Den Haag ook niet helder en niet logisch.”

Dat het restaurant zijn sporen heeft verdiend in het Vennepse dorp is wel duidelijk. Ook tijdens corona wisten Vennepers de weg te vinden naar Orries. “Ik ben supertrots op mijn vrouw Monique, mede dankzij haar inzet en van ons totale team hebben wij ons hoofd boven water weten te houden. De afhaalservice was prima geregeld. Denk aan het concept Shared Dining. Dat kwam uit de koker van chef-kok Brian Hendriks. Of onze bekende en zeer geliefde ossenhaas. Mensen voelen dat. Klanten zijn kwaliteit gewend van Orries en dat kregen zij uiteraard ook bij de afhaal.”

Met de versoepelingen zijn wij uiteraard superblij. Er is weer perspectief. Met het openen van de terrassen zagen wij de mensen weer komen. En ook voor afgelopen weekend waren de tafels allemaal volgeboekt.”

“We hebben dan wel een pittige tijd gehad, echter veel families hebben in deze coronatijd tussen hoop en vrees geleefd, velen hebben dierbaren verloren, het kan altijd erger.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie