Afbeelding
Shutterstock

Wanneer schakel je een arbodienst in?

9 juni 2021 om 10:31 Partnercontent

Als werkgever ben je natuurlijk voor een deel verantwoordelijk voor je werknemers. Dat wil zeggen: je bent verantwoordelijk voor eventuele problemen die op het werk kunnen gaan voorkomen. Daarbij moet je dan niet alleen denken aan fysieke gezondheidsproblemen, maar ook mentale gezondheidsproblemen. Je bent uiteraard niet verantwoordelijk voor fysieke ongemakken die plaatsvinden om het werk heen, maar wel met zaken die risicovol zijn voor de werknemer.

Daarom is het ook belangrijk voor een werkgever om een arbodienst in te schakelen. Sterker nog: het is niet alleen belangrijk, het is ook nog eens verplicht. In de Arbowet staat namelijk dat je verplicht bent om je werknemers de mogelijkheid te geven om zich te laten onderzoeken. Let wel: de focus hierbij wordt dus gelegd op de mogelijkheid, want meestal is het niet verplicht voor een werknemer om hier aan deel te nemen. Dit kan overigens wel verplicht zijn als dit in het arbeidscontract staat, of op een andere manier is afgesproken. Welnu, in dit artikel gaan wij in op de vraag: wat is een arbodienst? Daarna gaan we in op de vraag wanneer het aan te raden is om een arbodienst in te schakelen. Vervolgens bespreken wij de mogelijke kosten die ermee gepaard gaan. 

Wat is een arbodienst?

Een arbodienst is een organisatie zich bezig houdt met verschillende werkzaamheden. Overkoepelend kan gesteld worden dat een arbodienst werknemers en werkgevers begeleidt met het verzuimbeleid. Ze weten bijvoorbeeld welke regelgeving belangrijk is en kunnen je met veel verschillende zaken begeleiden. In principe kun je de taken van de arbodienst in vier verschillende aspecten onderverdelen. Allereerst voert de arbodienst onderzoeken uit. Daarbij kun je denken aan onderzoeken die betrekking hebben op de arbeidsomstandigheden in een bedrijf. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan preventief onderzoek, maar ook als er eventuele problemen zijn ontstaan met de gezondheid en er nog geen specifieke oorzaak is vastgesteld. 

Daarnaast houdt de arbodienst zich dus ook bezig met verzuimbegeleiding. Als een werknemer een tijdje uitvalt vanwege gezondheidsproblemen, dan is het de arbodienst die het gehele proces gaat monitoren. Wanneer kan iemand bijvoorbeeld weer aan het werk? Dat zijn specifieke zaken waar de arbodienst zich in de regel ook mee bezig gaat houden. Daarnaast kunnen ze ook risico-onderzoeken uitvoeren. Ze kunnen bijvoorbeeld onderzoeken hoeveel risico een werknemer loopt op bepaalde klachten in een bedrijf. Vervolgens kan de werkgever daar dan weer op anticiperen en zo zijn er nog veel meer zaken waar je aan kunt denken. 

Wanneer schakel je een arbodienst in?

Hierboven hebben wij aangegeven met wat voor activiteiten een arbodienst zich bezighoudt. Dat zijn dus eigenlijk ook de redenen om een arbodienst in te schakelen, maar met bepaalde kwesties kan het aan te raden zijn om sneller een arbodienst in te schakelen. Als een werknemer bijvoorbeeld acuut ziek wordt en er een kans is dat dit voor een langere periode gaat gelden, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een arbodienst in te schakelen. Deze kan dan namelijk onderzoek doen en vaststellen of een werknemer echt ziek is en voor hoe lang hij of zij uit de running is . Maar bijvoorbeeld ook bij acute problemen op de werkvloer. Stel je voor dat je werknemers in een bedrijfshal werken waar ook met giftige stoffen wordt gewerkt. Na verloop van tijd blijkt dat alle werknemers last krijgen van jeukende ogen. Dan is er dus een algehele oorzaak en dan kan een arbodienst onderzoeken wat er aan de hand is. 

Arbodienst inschakelen: wat zijn de arbodienst kosten?

Dan vraag jij je ongetwijfeld af wat de arbodienst kosten precies zijn? In principe hangt dit af van de arbodienst. Er zijn namelijk verschillende aspecten die een belangwekkende rol spelen bij het vaststellen van de prijs. Daarbij kun je denken aan de inzetbaarheid van de arbodienst. Waarvoor heb jij de arbodienst precies nodig? Volgens experts kost een arbodienst gemiddeld ongeveer 100 a 150 euro per jaar, per medewerker. In principe is dit niet een heel groot bedrag als je er even over nadenkt. Je kunt er namelijk ook veel problemen mee voorkomen. Een zieke werknemer kan namelijk qua geld flink in de kosten oplopen.

Uiteraard mag je zelf kiezen van welke arbodienst jij gebruik wil maken. Om deze goed met elkaar te vergelijken, kun je ervoor kiezen om naar HR navigator te gaan. Zij kunnen je namelijk helpen bij het maken van de juiste keuze wat betreft de arbodienst inschakelen

Bronnen:
https://www.ondernemenmetpersoneel.nl
https://www.rijksoverheid.nl
https://hrnavigator.nl/



Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie